Business Hi-Tech

Cine vine la evenimentul Microsoft Envision România, care va avea loc pe 29 martie: Michelle Simmons, General Manager CEE Multi Country Region la Microsoft, va aborda tema rezilienţei, a eficientizării costurilor şi a dezvoltării organizaţiilor chiar şi în perioadele marcate de schimbări şi provocări

Cine vine la evenimentul Microsoft Envision România,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.03.2023, 15:24 59

În urma provocărilor din ultimii trei ani, companiile caută noi modalităţi de reducere a cheltuielilor, de creştere a productivităţii şi de asigurare a unei rentabilităţi rapide, iar digitalizarea, prin soluţiile de cloud şi inteligenţă artificială, stă la baza îndeplinirii acestor priorităţi, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Microsoft. Astfel, transformarea digitală şi investiţiile în tehnologie devin pentru organizaţii, atât pentru cele din sectorul privat cât şi cel public, o oportunitate semnificativă care le permite să rămână nu doar competitive şi productive, dar şi să genereze mai multă valoare în societate. Aceasta este una dintre temele celei de-a zecea ediţii a Microsoft Envision Romania, la care vor participa lideri ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai sectorului public şi ai comunităţii academice.

În cadrul evenimentului care va avea loc pe data de 29 martie, Michelle Simmons – General Manager CEE Multi Country Region la Microsoft - va aborda tema rezilienţei, a eficientizării costurilor şi a dezvoltării organizaţiilor chiar şi în perioadele marcate de schimbări şi provocări.

De asemenea, Bogdan Putinică – General Manager Microsoft România, va vorbi, în deschidere evenimentului, despre modul în care organizaţiile pot genera mai multă valoare prin investiţii în tehnologie, dar şi despre oportunităţile pe care România le creează şi rolul pe care industria IT îl are în dezvoltarea durabilă a ţării.

„Dincolo de produsele şi serviciile prin care Microsoft susţine de decenii dezvoltarea digitală şi tehnologică la toate nivelurile economiei şi societăţii, rolul nostru ca lider al acestei industrii vine şi cu responsabilitatea de a contribui direct la acest proces prin educaţie, informaţie şi crearea de sinergii pozitive între toţi potenţialii participanţi. Ne bucurăm să vedem că, pentru mulţi dintre clienţii noştri, transformarea afacerii prin intermediul tehnologiei cloud şi a soluţiilor AI are loc în săptămâni, nu în ani. Este din ce în ce mai evident faptul că organizaţiile din sectorul public şi din cel privat care folosesc tehnologia devin mai eficiente, fie că generează mai multă valoare din investiţiile existente, fie că îşi consolidează activitatea pentru a reduce costuri, precum şi complexitatea operaţională. (...)”, a spus Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România.

Tot în prima parte a evenimentului, lideri ai unor companii de top din România, precum BCR, Regina Maria, Cargus şi Profi, vor demonstra beneficiile digitalizării pentru sectoarele de business în care activează, prezentând poveşti de succes ale implementării celor mai noi soluţii digitale dezvoltate de Microsoft.

Cea de-a doua parte a Microsoft Envision România pune accentul pe avantajele digitalizării sectorului public, precum şi rolul securităţii cibernetice în construirea unui viitor digital sigur pentru toate organizaţiile. Astfel, Anton Rog – General de Brigadă şi Director General al Centrului Naţional Cyberint – va vorbi despre evoluţia peisajului cibernetic şi soluţiile pe care companiile, dar şi instituţiile statului le au pentru a combate acest fenomen ce afectează economia globală.

De asemenea, în a doua parte a evenimentului, experţi Microsoft, dar şi reprezentanţi ai unor companii şi start-up-uri din domeniul sănătăţii, vor expune motivele pentru care este importantă accelerarea transformării digitale şi întărirea securităţii cibernetice în rândul organizaţiilor, au mai transmis reprezentanţii gigantului american.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO