Business Hi-Tech

Visa: Numărul tranzacţiilor online din Europa va depăşi în premieră pragul de 10 milioane pe zi

 Visa: Numărul tranzacţiilor online din Europa va depăşi în premieră pragul de 10 milioane pe zi

Autor: Ioan Dornescu

07.12.2012, 00:00 89

Numărul tranzacţiilor online realizate de europeni în căutarea cadourilor de Crăciun va depăşi luni, în premieră, pragul de zece milioane pe zi, iar posesorii de carduri Visa vor cheltui online peste 565 milioane euro, dintre care 80% pe carduri de debit, estimează compania de tehnologie de plăţi. Cumpărătorii vor cheltui în medie 400.000 euro pe minut, iar momentul de vârf se estimează că va avea loc în intervalul între 20:00 şi 21:00 GMT.

Visa Europe se aşteaptă să proceseze aproximativ 7.000 de tranzacţii în fiecare minut, în contextul în care consumatorii din Europa sunt în căutarea cadourilor de Crăciun şi încearcă să beneficieze de ofertele online şi să evite aglomeraţia generată de cumpărăturile de Crăciun.

"Cu ocazia Mega Monday, estimăm că anul acesta se va înregistra o creştere de 20% comparativ cu 2011 şi că vom procesa, pentru prima dată, zece milioane de tranzacţii online într-o singură zi în Europa. Observăm că tot mai mulţi consumatori apelează la internet pentru a face cumpărături şi acest lucru reflectă încrederea acestora privind siguranţa utilizării cardurilor Visa pentru tranzacţiile online, în special prin intermediul platformei Verified by Visa", a declarat într-un comunicat Steve Perry, director comercial al Visa Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO