Business Hi-Tech

Vizită surpriză a şefului Google în Coreea de Nord

Vizită surpriză a şefului Google în Coreea de Nord

Autor: Iuliana Enache

03.01.2013, 18:18 1651

"Am fost informaţi în legătură cu faptul că el intenţionează să efectueze o vizită cu caracter privat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Afacerilor Externe, Cho Tai-Young.

Seulul nu cunoaşte în schimb nici data, nici motivul sejurului, a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Google a refuzat până în prezent să confirme vizita despre care au relatat iniţial Associated Press şi Wall Street Journal, afirmând că aceasta va face parte dintr-o misiune umanitară condusă de fostul guvernator de New Mexico Bill Richardson.

Richardsson este familiar cu Coreea de Nord pentru că a negociat eliberarea mai multor cetăţeni americani în ultimii 20 de ani.

Phenianul a anunţat la sfârşitul lui decembrie arestarea, la 3 noiembrie, a unui american de origine coreeană, Pae Jun-Ho, care a intrat în Coreea de Nord în calitate de turist şi pe care regimul comunist îl acuză că a comis un "delict", fără alte precizări.

În 2010, fostul preşedinte american Jimmy Carter a obţinut eliberarea lui Aijalon Mahli Gomes, condamnat la opt ani de muncă silnică pentru că a intrat fără autorizaţie în Coreea de Nord din China. Cu un an înainte, Bill Clinton a obţinut eliberarea a două jurnaliste americane, Laura Ling şi Euna Lee, arestate pentru că au trecut frontiera din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO