Business Hi-Tech

Vodafone a mai adus bani la capitalul firmei care a lansat serviciul M-Pesa

Vodafone a mai adus bani la capitalul firmei care a...

Autor: Adrian Seceleanu

03.12.2014, 00:00 391
Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a mărit la finele lunii octombrie cu 2,2 mil. lei (0,5 mil. euro) capitalul social al Vodafone România M-Payments SRL, companie înfiinţată special de operator pentru a gestiona serviciul de plăţi de pe telefonul mobil M-Pesa, potrivit unui document publicat de operator în Monitorul Oficial. „Se aprobă majorarea capitalului social al societăţii cu suma de 2.200.000 lei, sumă pentru care societatea va emite un număr de 220.000 noi părţi sociale pe numele asociatului  Vodafone  România. Plata  aportului  la majorarea capitalului social se va face în numerar. Capitalul social al societăţii, după majorare, va fi de 14.370.260 lei”, conform sursei citate.
 
Serviciul M-Pesa nu presupune existenţa unui cont bancar sau a unei conexiuni la net şi poate fi folosit şi de pe telefoane simple, nu doar de pe smartphone-uri. Contul clientului este asociat cu numărul de mobil, iar acesta este activat după prezentarea unui act de identitate. Serviciul este activat gratuit şi nu presupune plata unei taxe lunare, comisioane fiind plătite însă pentru operaţiuni. Proiectul este gestionat de Cristian Motcă, director mobile payments la Vodafone. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO