Business Hi-Tech

Vodafone alocă 20 mil.euro pentru finanţarea unor proiecte de educaţie digitală în România şi alte 13 ţări. Platforma Şcoaladinvaliză, printre programele finanţate

Vodafone alocă  20 mil.euro pentru finanţarea unor...

Autor: Roxana Rosu

25.01.2021, 12:58 83

Vodafone investeşte 20 de milioane de euro, prin Fundaţia Vodafone, pentru finanţarea unor proiecte de educaţie digitală în România, Albania, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Turcia şi Marea Britanie.

De această investiţie ar putea să beneficieze 16 milioane de cursanţi, până în 2025.

Printre proiectele finanţate se numără şi Şcoala din Valiză (România), program aflat în derulare în 50 de şcoli care pune la dispoziţia elevilor şi a profesorilor o platformă de e-learning şi tehnologia (tablete, laptopuri, conexiune la Internet) necesare dezvoltării abilităţilor digitale.  Platforma are 5800 de cursuri accesate de 17.000 de elevi, circa 1300 de profesori fiind activi în proiect. Investiţia din ultimii doi ani s-a ridicat la 480.000 euro. 

Programele, derulate în parteneriat cu organizaţii de caritate şi ONG-uri, trebuie să extindă cunoştinţele şi abilităţile de utilizare a tehnologiilor digitale ale elevilor din ciclurile primare şi gimnaziale, ale persoanelor care nu sunt cuprinse în programe de educaţie sau formare, ale celor aflate în şomaj şi ale persoanelor în vârstă.

„Rămânem angajaţi, într-o lume din ce în ce mai digitalizată, să construim societăţi digitale incluzive, în care nimeni să nu fie lăsat în urmă, ceea ce contează acum mai mult ca oricând, întrucât societatea îşi propune să se reconstruiască într-o formă mai bună după impactul avut de pandemia COVID-19”, a spus Nick Read, CEO Vodafone Group.

Investiţia se adaugă donaţiilor în natură ale Vodafone Group, estimate la 150 de milioane de euro, pentru o serie de iniţiative legate de COVID-19 şi unei investiţii de 10 milioane de euro a Fundaţiei Vodafone în perioada de urgenţă a pandemiei de COVID-19 în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO