Business Hi-Tech

Vodafone alocă încă 4,5 mil. lei pentru serviciul M-Pesa

Vodafone alocă încă 4,5 mil. lei pentru serviciul M-Pesa

Autor: Adrian Seceleanu

31.08.2015, 00:05 733

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a mărit în luna iulie cu 4,5 milioane de lei (1 mil. euro) capitalul social al Vodafone România M-Payments SRL, companie înfiinţată special de operator pentru a gestiona serviciul de plăţi de pe telefonul mobil M-Pesa, potrivit unui document publicat de operator în Monitorul Oficial.

„Se aprobă majorarea capitalului social al societăţii cu suma de 4.500.000 lei, sumă pentru care societatea va emite un număr de 450.000 noi părţi sociale pe numele asociatului Vodafone România cu valoarea nominală de 10 lei / parte socială. Plata aportului la majorarea capitalului social, adică suma de 4.500.000 lei, se va face de către asociatul Vodafone România în numerar. Capitalul social al societăţii, după majorare, va fi de 37.938.640 lei”, conform documentului din Monitorul Oficial.

Serviciul M-Pesa nu presupune existenţa unui cont bancar sau a unei conexiuni la net şi poate fi folosit şi de pe telefoane simple, nu doar de pe smartphone-uri. Contul clientului este asociat cu numărul de mobil, iar acesta este activat după prezentarea unui act de identitate. Serviciul este activat gratuit şi nu presupune plata unei taxe lunare, comisioane fiind plătite însă pentru operaţiuni. 

Şi Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a fondat o companie dedicată plăţilor de pe telefon, cu obiec­tivul de a-şi lansa serviciile până la finele acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24