Business Hi-Tech

Vodafone cumpără UPC şi atacă piaţa de servicii fix-mobil

Vodafone cumpără UPC şi atacă piaţa de servicii...

Autor: Adrian Seceleanu

10.05.2018, 00:07 2413

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de tele­fo­nie mobilă, va intra într-o competiţie şi mai dură cu Orange, Telekom şi Digi odată cu achiziţia operaţiunilor lo­cale ale UPC, al treilea jucător de pe pieţele de cablu TV şi al treilea de pe piaţa de net fix, o mutare îndelung aşteptată care transformă operatorul într-un jucător re­levant la nivel naţional pe piaţa de servicii fixe şi mobile şi care va aduce veniturile anuale ale noii entităţi în apro­pierea pragului de un miliard de euro.

Achiziţia este parte a unei tranzacţii de 18,4 mld. euro care include şi preluarea operaţiunilor americanilor de la Liberty Global (UPC) din Germania, Ungaria şi Cehia.

„Această achiziţie va duce la transformări semnifica­ti­­ve şi va crea un furnizor important de servicii conver­gen­te de te­lecomunicaţii, contribuind la creşterea competi­ţiei“, a co­men­tat anunţul Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.„Împreună, UPC şi Vodafone vor putea oferi internet broad­band la viteze gigabit şi tehnologie 5G“, a declarat Mihnea Rădulescu, CEO al companiei de cablu UPC România.

Vodafone nu va prelua şi Focus Sat, businessul de te­le­viziune prin satelit ale UPC, cu 356.000 de clienţi.

La nivelul anului 2017 noua entitate ar fi avut afaceri totale de aproximativ 940 mil. euro, potrivit calculelor ZF, detronând astfel RCS&RDS de pe locul trei pe piaţă.

Aprobarea tranzacţiei este aşteptată la jumătatea anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO