Business Hi-Tech

Vodafone duce fixul pe mobil si ataca clientii Romtelecom

Vodafone duce fixul pe mobil si ataca clientii Romtelecom

Karsten Wildberger: Ne asteptam ca abonatii Romtelecom sa manifeste cel mai mare interes pentru serviciile Vodafone Zona Mea si Vodafone Mobile Office Zone

03.09.2008, 17:52 177

Vodafone Romania a lansat un serviciu care permite utilizatorilor sa isi ataseze un numar de telefon fix abonamentului de telefonie mobila deja existent, atacand direct piata controlata de Romtelecom.
Vodafone Zona Mea, respectiv Vodafone Mobile Office Zone - serviciul adresat companiilor - permit redirectionarea pe telefonul mobil a oricarui apel venit de pe un numar de telefon fix. De asemenea, utilizatorii pot apela de pe mobil orice retea nationala de telefonie fixa, la tarife incepand cu 0,03 euro/minut, ca si cum ar folosi un aparat fix.
Serviciile sunt disponibile intr-o zona geografica fixa, stabilita de utilizatori, fie acasa, fie la birou sau in alte locatii. Raza de acoperire este de circa 300-400 de metri in mediu urban, respectiv cativa kilometri in rural.
Romania este a cincea tara in care Vodafone introduce acest serviciu, dupa Marea Britanie, Germania, Spania si Noua Zeelanda.
Karsten Wildberger, directorul comercial al Vodafone Romania, a precizat ca cele doua extraoptiuni Zona Mea si Mobile Office Zone sunt disponibile pentru toti abonatii Vodafone care opteaza pentru un numar de telefonie fixa al operatorului (cu prefixul 0372).
El a adaugat ca, ulterior, odata cu lansarea la nivel national a serviciilor de portabilitate a numerelor in luna octombrie, serviciile Vodafone vor permite utilizarea numerelor fixe ale Romtelecom sau ale altor operatori de telefonie fixa.
"Vom tinti clientii tuturor operatorilor de telefonie fixa, insa ne asteptam ca abonatii Romtelecom sa manifeste cel mai mare interes pentru aceste servicii", a declarat Wildberger.
El a mai spus ca Zona Mea si Mobile Office Zone vizeaza, de asemenea, o mare parte din baza proprie de clienti Vodafone.
Potrivit estimarilor operatorului, lansarea acestor servicii va aduce reduceri de 40-70% ale facturilor utilizatorilor. Spre exemplu, un client care are un abonament Vodafone Simplu si vorbeste de obicei 100 de minute cu destinatii fixe plateste 13,1 euro pe luna. Costurile scad la 4,49 euro in cazul activarii optiunii Vodafone Zona Mea, respectiv 2,49 euro in cazul activarii optiunii Zona Mea 100 +.
"Pentru companii, Vodafone ofera solutii complete de voce mobila si fixa, care aduc reduceri de pana la 50% din costurile totale de comunicatii. In cazul persoanelor fizice, valoarea facturii poate scadea cu pana la 75%", au precizat reprezentantii Vodafone. Serviciul Vodafone Zona Mea este disponibil prin doua extraoptiuni care pot fi activate suplimentar fata de serviciile de telefonie mobila deja existente.
Prima costa 1,49 euro/luna (TVA inclus) si, in interiorul zonei fixe, utilizatorii platesc
0,03 euro/minut pentru apelurile catre retelele nationale fixe. A doua optiune este tarifata cu 2,49 euro/luna si ofera clientilor 100 de minute gratuite pentru apeluri catre destinatii fixe, din interiorul zonei. Depasirile se taxeaza cu 0,048 euro/minut.
Serviciul Vodafone Mobile Office Zone este disponibil clientilor operatorului din mediul de afaceri prin trei extraoptiuni. Prima costa 1,25 euro/luna (TVA nu este inclus) si ofera utilizatorilor un tarif de 0,025 euro/minut pentru apeluri catre retelele fixe, precum si un tarif special catre destinatiile internationale, incepand de la 0,08 euro/minut.
Cu 1,75 euro/luna, a doua optiune permite clientilor din interiorul zonei fixe sa efectueze apeluri catre retelele nationale fixe la un tarif de 0,015 euro/minut. Prin extraoptiunea de 10 euro/luna, utilizatorii au incluse 800 de minute/luna in interiorul zonei fixe catre retelele fixe, in limita tarifului de 0,015 euro/minut.
Clientii Vodafone din segmentul de afaceri pot sa-si defineasca pana la patru zone fixe.
Vodafone Zona Mea si Vodafone Mobile Office Zone sunt compatibile cu orice model de telefon mobil. Oficialii operatorului au precizat ca utilizatorii vor putea utiliza o singura agenda de telefon, atat pentru numerele fixe, cat si pentru cele mobile, si vor avea o factura unica.
Pentru ca Vodafone utilizeaza o retea bazata complet pe IP, sistemul detecteaza atunci cand utilizatorul se afla in interiorul zonei prestabilite si comuta automat pe numarul de telefonie fixa atunci cand este initiat un apel catre o astfel de destinatie.
Wildberger a precizat ca noile extraoptiuni nu se vor suprapune peste serviciul de telefonie fixa Vodafone Acasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO