Business Hi-Tech

Vodafone: Pentru al şaselea an consecutiv avem certificat de la germanii de la umlaut AG că avem cea mai bună reţea mobilă din România

Cătălin Buliga, directorul de tehnologie al Vodafone România

Cătălin Buliga, directorul de tehnologie al Vodafone România

Autor: Adrian Seceleanu

30.03.2020, 13:06 127

Vodafone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telecom, are “cea mai performantă reţea mobilă din România” după ce a obţinut cel mai mare punctaj total pentru calitatea şi performanţa reţelei mobile în cadrul unor teste realizate de către auditorul independent umlaut AG (fostul P3 communications GmbH), în perioada 10 februarie  ̵  2 martie 2020, a anunţat compania. “Aceasta este cea de-a şasea certificare consecutivă oferită companiei Vodafone România ca urmare a măsurătorilor efectuate de către auditorul independent umlaut AG”.

„Nevoia de a asigura servicii de comunicaţii mobile fiabile şi de înaltă calitate pentru români este acum mai importantă ca niciodată. Angajamentul nostru de a contribui la o societate digitală românească este reconfirmat acum de aceasta noua certificare Best in Test. Sunt foarte mândru de eforturile inginerilor noştri de a menţine reţeaua mobilă Vodafone în poziţia de lider în România intr-un moment în care a fi un partener de încredere pentru români a devenit un lucru esenţial”, a declarat Cătălin Buliga, directorul de tehnologie al Vodafone România.

Campania de măsurători a fost realizată între 10 februarie şi 2 martie 2020, pe teritoriul României, pe un traseu ales în mod aleatoriu de auditorul umlaut AG. Măsurătorile bazate pe echipamentele de măsură profesionale portabile au acoperit o distanţă rutieră de 8194 km şi 24% din populaţia României. Măsurătorile bazate pe testele de tip crowdsourcing au acoperit 95,2% din zonele urbane populate, 49,8% din zonele populate non-urbane, în timp ce dimensiunea totală a suprafeţei testate a fost de 113.568 km2. În urma măsurătorilor comparative realizate asupra tuturor reţelelor de telefonie mobilă din România, Vodafone România a înregistrat cel mai mare scor total pentru calitatea şi performanţa serviciilor sale de date şi voce mobile.

Campania de măsuratori bazată pe echipamente de măsură profesionale portabile s-a desfăşurat pe un traseu ce a inclus localităţile Timişoara, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Suceava, Iaşi, Bacău, Buzău, Constanţa, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Lugoj, Deva, Sebeş, Făgăraş, Codlea, Sighişoara, Luduş, Huedin, Aleşd, Valea lui Mihai, Dej, Vatra Dornei, Flămânzi, Târgu Frumos, Roman, Adjud, Râmnicu Sărat, Slobozia, Hârşova, Lumina, Corbii Mari, precum şi pe drumurile rutiere dintre acestea.
Localităţile şi drumurile testate au fost selectate independent şi aleatoriu de către umlaut AG, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea şi acurateţea rezultatelor finale şi pentru a reflecta experienţa reală a consumatorilor români.

“Metodologia de testare este actualizată anual de către umlaut AG (fostul P3 communications), pentru a reflecta aşteptarile tot mai mari ale clienţilor şi disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din ţara respectivă, precum şi pentru a testa potenţialul maxim al reţelelor mobile.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO