Business Hi-Tech

Vodafone propune clienţilor europeni să prelungească perioada de utilizare a unui telefon pentru a reduce poluarea

Vodafone propune clienţilor europeni să prelungească...

Autor: Roxana Rosu

23.02.2022, 11:41 198

Vodafone a lansat miercuri o iniţiativă  prin care încurajează clienţii să prelungească perioada de utilizare a telefoanelor noi şi să predea sau să recicleze dispozitivele vechi, contribuind astfel la susţinerea economiei circulare în industria de telefonie mobilă, pentru reducerea la minimum a deşeurilor şi a emisiilor de carbon.

Începând din această primăvară, compania oferă clienţilor din Europa o listă extinsă de servicii, incluzând asigurare, asistenţă şi reparaţii pentru dispozitive. De asemenea, Vodafone va lansa o platformă digitală care le va da clienţilor mai multe opţiuni de predare a telefoanelor pe care nu le mai folosesc.

„Vodafone îşi asumă un rol esenţial în  dezvoltarea unei economii circulare pentru dispozitivele mobile, care reduce semnificativ impactul asupra mediului. Suntem pionieri în dezvoltarea unei soluţii digitale cuprinzătoare care facilitează prelungirea duratei de viaţă a smartphone-urilor sau achiziţionarea unui dispozitiv recondiţionat.”, a declarat Alex Froment-Curtil, Chief Commercial Officer al Grupului Vodafone.

Totodată, grupul încurajează clienţii să predea orice dispozitiv mobil nefuncţional pe care compania îl va recicla sau reutiliza pentru cauze sociale.  

Vodafone şi Recommerce anunţă astăzi un parteneriat strategic prin care cea mai mare bază de clienţi de smartphone-uri din Europa să beneficieze de dispozitive second-hand premium.

Potrivit Vodafone, păstrarea unui telefon pentru încă un an poate reduce impactul de CO2 cu până la 29%. Achiziţionarea unui smartphone recondiţionat înseamnă aproximativ 50 kg mai puţin CO2, cu până la 20% mai puţin decât cantitatea produsă pentru fabricarea unui smartphone nou şi elimină necesitatea extragerii a 164 kg de materii prime. Pentru fiecare milion de smartphone-uri predate către Vodafone pentru recondiţionare şi revânzare, emisia a peste 50.000 de tone de CO2 poate fi evitată.

Majoritatea pieţelor pe care Vodafone operează au deja servicii de predare a telefoanelor, programe buyback, dar şi servicii de reparaţie pentru a încuraja clienţii să repare sau să recicleze dispozitivele vechi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO