Business Hi-Tech

Vodafone România anunţă recrutări masive în IT: creşterea este semnificativă. Sunt peste 100 mil. euro în joc

Vodafone România anunţă recrutări masive în IT:...

Autor: Adrian Seceleanu

26.02.2018, 00:07 5413
♦ Al doilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă va investi peste 100 mil. euro în reţea şi în IT, sumă mai mare faţă de anul anterior.

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de te­le­fo­nie mobilă, are în acest an un buget de investiţii în re­ţea şi în IT de peste 100 mil. euro, mai mare decât cel din anul an­terior, care va fi direcţionat către extinderea şi îmbu­nă­tăţi­rea reţelelor fixe şi mobile, dar şi către o expansiune puter­ni­că a departamentului de IT.

„În 2018 vom investi mai mult decât în 2017 în reţea, este o sumă cu 9 cifre, în euro. Sunt investiţii mai mari faţă de anul trecut în reţea, dar şi în IT, cu o accelerare pe IT, în con­formitate cu strategia noastră pe următorii 3 ani“, a de­clarat într-un interviu pentru ZF Cătălin Buliga, direc­to­rul de tehnologie al Vodafone.

Accelerarea de pe segmentul de IT prespune şi re­cru­tări „ma­sive“ în condiţiile în care operatorul caută oameni cu com­­­­petenţe în segmente precum big data sau inteligenţă ar­ti­fi­­cială. „Vorbim de o infuzie foarte accelerată de com­pe­ten­ţe şi de resurse în zona de IT. Vom face recrutări masive, strict în zo­nele în care vrem să accelerăm. Creşterea este sem­nifi­ca­ti­vă, nu este ceva organic, numărul de recrutări este cu trei cifre.“

Investiţiile în reţea vor viza şi zona mobilă dar şi cea fixă, în condiţiile în care Vodafone se pregăteşte să intre şi în România pe piaţa de servicii fixe pentru clienţii retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO