Business Hi-Tech

Vodafone a trecut la un branding nou pentru reţea: GigaNetwork în loc de SuperNet. Operatorul anunţă şi noi certificări pentru reţea de la nemţii de la umlaut. Cătălin Buliga: E cel mai mare scor din ultimii şase ani: 922 de puncte din 1.000 posibile, cu 25 de puncte avans faţă de următorul operator

07.04.2022, 21:20 259

Vodafone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii mobile şi fixe, care a integrat şi fostul operator de cablu UPC, a trecut la un nou branding pentru reţea, respectiv GigaNetwork în loc de SuperNet, care a fost utilizat în ultimii ani.

“Trecem la Vodafone GigaNetwork 5G şi Vodafone GigaNetwork Fibra. De acum acolo în toate comunicările noastre şi campaniile de marketing acesta va fi noul nostru branding”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Nedim Baytorun, Consumer Business Director, Vodafone România. El a anunţat şi că rebrandingul vine şi în contextul obţinerii unei noi certificări de la firma germană umlaut pentru performanţele infrastructurii companiei. Avem o “dublă recunoaştere din partea auditorului independent german umlaut - pentru reţeaua mobilă care a obţinut certificarea <<Best in test>> şi pentru <<cea mai bună experienţă de utilizare a internetului fix din România>>”, a declarat Nedim Baytorun, consumer business director, Vodafone România.
Compania a precizat că reţeaua mobilă a fost certificată „Best in test” în martie 2022 cu un punctaj total record al ultimilor şase ani în evaluările umlaut, de 922 de puncte. “Astfel, reţeaua de comunicaţii mobile GigaNetwork a Vodafone s-a remarcat ca fiind cea mai bună reţea de voce şi date mobile la nivel naţional, obţinând cel mai mare punctaj total, cel mai mare punctaj pentru serviciile de voce mobilă, cel mai mare punctaj pentru serviciile de date mobile, cel mai mare punctaj pentru zonele urbane şi cel mai mare punctaj pentru fiabilitatea reţelelor mobile. În ceea ce priveşte reţeaua Vodafone GigaNetwork FIBRÂ, aceasta a fost deja certificată de acelaşi auditor german, în luna august 2021, pentru cea mai bună experienţă de utilizare a internetului fix din România, fiind prima astfel de certificare conferită de auditorul umlaut unui operator de reţea de internet fix din ţara noastră.”
“E cel mai mare scor total pe care l-am obţinut în ultimii şase ani - 922 de puncte dintr-un total teoretic de 1.000, nimeni în lume nu a obţinut 1.000 de puncte. Rezultatele ne arată şi că suntem <<cea mai reliable reţea>>, este un indicator nou, care măsoară cât de consistentă este performanţa reţelei, adică faptul că nu se întâmplă ca reţeaua să meargă cu 1 Gbps viteză şi apoi să nu mai meargă 3 secunde, pe o perioadă de şase luni. Chiar şi la acest indicator, care este nou, am câştigat cu 11 puncte în faţa următorului operator”, a declarat Cătălin Buliga, chief network officer, Vodafone România şi head of fixed and mobile networks development and optimization, Europe Cluster Markets.
Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă organizate împreună cu Salvamont (Asociaţia Salvatorilor Montani) privind lansarea a două noi soluţii digitale gândite să ajute la reducerea semnificativă a timpului de căutare a victimelor şi la salvarea mai multor vieţi omeneşti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO