Business Hi-Tech

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS: Trebuie identificată o soluţie prin care să fie reduse procesele birocratice care îngreunează implementarea accelerată a proiectelor de digitalizare în sectorul public

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS:

Sper ca odată cu planurile de investiţii în zona de digitalizare, anunţate în diversele programe susţinute cu fonduri europene şi naţionale, să reuşim să ne îmbunătăţim performanţele în acest domeniu, la nivel de ţară.

Expertiza SYDERAL Polska completează noua linie de business din cadrul grupului adusă de colegii noştri de la AROBS Engineering – dezvoltare de sisteme embedded şi software pentru sectorul aerospaţial. În plus, începând cu 2023, suntem prezenţi într-o nouă ţară, Polonia.

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS: Sper ca odată cu planurile de investiţii în zona de digitalizare, anunţate în diversele programe susţinute cu fonduri europene şi naţionale, să reuşim să ne îmbunătăţim performanţele în acest domeniu, la nivel de ţară. Expertiza SYDERAL Polska completează noua linie de business din cadrul grupului adusă de colegii noştri de la AROBS Engineering – dezvoltare de sisteme embedded şi software pentru sectorul aerospaţial. În plus, începând cu 2023, suntem prezenţi într-o nouă ţară, Polonia.

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.02.2023, 13:01 924

Compania a acordat acţiuni gratuite unui număr de câteva sute de angajaţi, şi are în plan să extindă programul. „Practic, mai mulţi dintre colegii noştri vor deveni, cu titlu gratuit, parteneri în companie“.

Interesul sectorului public pentru proiectele de digitalizare a crescut în urma provocărilor din ultimii trei ani însă este nevoie de simplificarea proceselor birocratice pentru a accelera implementarea acestora, consideră Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS Transilvania Software, furnizor global de soluţii IT şi software personalizat.

„Mă bucură interesul sectorului public pentru proiecte de digitalizare, dar trebuie identificată o soluţie prin care să fie reduse semnificativ procesele birocratice care îngreunează implementarea accelerată a unor astfel de proiecte de digitalizare“, a spus pentru ZF Voicu Oprean.

În prezent, la capitolul digitalizarea sectorului public România ocupă ultimul loc la nivelul Uniunii Europene, conform ultimei ediţii a Indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI 2022), publicat de Comisia Europeană în iulie 2022. Practic, conform DESI 2022, la nivelul serviciilor publice digitale, România este clasată pe ultimul loc, înregistrând rezultate cu mult sub media UE la nivelul tuturor indicatorilor, inclusiv servicii publice digitale pentru cetăţeni şi întreprinderi, utilizatorii de servicii de e-guvernare şi formularele precompletate, a explicat CEO-ul AROBS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO