Business Hi-Tech

WhatsApp a anunţat implementarea unui protocol de criptare puternic pentru securizarea mesajelor

WhatsApp a anunţat implementarea unui protocol de...

Autor: Dorian Prodan

19.11.2014, 20:59 460

WhatsApp este una dintre cele mai mari şi mai îndrăgite reţele de mesagerie, aceasta depăşind la sfârşitul lunii trecute impresionantul prag de 600 de milioane de utilizatori. Cei care pun preţ şi pe securitate, nu doar pe simplitate şi rapiditate, pot fi mulţumiţi deoarece popularul serviciu a început implementarea unui protocol foarte puternic pentru criptarea mesajelor.

Implementarea unui sistem de criptare a mesajelor într-o aplicaţie atât de populară este, probabil, cel mai amplu proiect de securizare a unui produs software destinat utilizatorilor obişnuiţi. Sistemul de criptare implementat de WhatsApp este unul integral (end-to-end), ceea ce înseamnă că mesajele nu vor putea fi interceptate şi decriptate pe parcurs nici măcar de către compania-mamă.

Protocolul care stă la baza acestui mediu securizat nu este dezvoltat de către WhatsApp, ci a fost conceput iniţial de către Open Whisper Systems pentru aplicaţia Android de mesagerie securizată TextSecure.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO