Business Hi-Tech

WhatsApp, cel mai cunoscut serviciu de mesagerie instantă din întreaga lume testează o funcţionalitate prin care utilizatorii vor putea să verifice dacă mesajele trimise în masă sunt adevărate

WhatsApp, cel mai cunoscut serviciu de mesagerie...

Autor: Ioana Nita

05.08.2020, 00:03 340

WhatsApp, cel mai cunoscut serviciu de mesagerie instantă din întreaga lume, deţinut de gigantul american Facebook, a lansat o nouă funcţionalitate care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a verifica mai uşor dacă anumite mesaje trimise în masă sunt adevărate. Noua funcţionalitate este testează în prezent pe câteva pieţe selectate – Brazilia, Italia, Irlanda, Mexic, Spania, Marea Britanie şi SUA.

Prin intermediul acesteia, utilizatorii pot accesa o pictogramă în formă de lupă din dreptul unui mesaj de tip forward primit (mesaje care au fost retransmise de cel puţin cinci ori) care îi direcţionează către căutarea conţinutului mesajului pe web.

Noua funcţionalitate WhatsApp, numită „search the web“, le permite practic utilizatorilor să încarce conţinutul mesajului primit în browserul web folosit. Acest lucru înseamnă că WhatsApp nu vede conţinutul mesajului niciodată, după cum susţin reşrezentanţii aplicaţiei mobile într-o postare pe blog. Pentru moment, noua funcţionalitate nu suportă şi căutarea de imagini sau clipuri video. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO