Business Hi-Tech

Windows 10 a fost instalat pe 14 milioane de dispozitive în doar o zi de la lansare

Windows 10 a fost instalat pe 14 milioane de dispozitive...

Autor: Ioana Nita

03.08.2015, 00:00 1181

Windows 10, noul sistem de operare dezvoltat de Microsoft, a fost instalat pe mai mult de 14 milioane de dispozitive în primele 24 de ore de la lansarea oficială a acestuia, au anunţat reprezentanţii  gigantului american citaţi de publicaţia The Wall Street Journal. „Încă mai sunt multe actualizări de făcut până se va ajunge la numărul total al celor care şi-au «rezervat» primirea actualizării de sistem”, a spus Yusuf Mehdi, vicepreşedinte în cadrul diviziei Windows a Microsoft, adăugând că „cererea este fără precedent”.

Trecerea la noul sistem de operare al Microsoft are loc în etape, aceasta începând cu persoanele care s-au înscris în programul „Windows Insider” al companiei prin intermediul căruia şi-au „rezervat” practic primirea actualizării. Windows 10 poate fi instalat gratuit pe toate dispozitivele care rulează versiunile originale ale Windows 7 şi 8.1. Noul sistem de operare a fost lansat pe 29 iulie, fiind disponibil în peste 90 de ţări.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO