Business Hi-Tech

Windows 10 ar putea să blocheze folosirea altor sisteme de operare în mod dual-boot

Windows 10 ar putea să blocheze folosirea altor sisteme...

Autor: Aurelian Mihai

24.03.2015, 09:33 558

După ce mai întâi a anunţat că va tolera folosirea versiunilor Windows 10 piratate, în speranţa unei creşteri rapide a cotei de piaţă şi convingerea utilizatorilor la achiziţionarea ulterioară a unei licenţe, Microsoft pare să ia măsuri în direcţia blocării accesului pentru alte sisteme de operare care ar putea fi instalate în paralel pe dispozitivele cu sistem Windows 10.

Potrivit informaţiilor furnizate partenerilor OEM din China, începând cu Windows 10 Microsoft nu va mai impune producătorilor de dispozitive să includă opţiune pentru dezactivarea suportului Secure Boot. Gândită ca barieră de securitate suplimentară menită să prevină rularea de componente malware la pornirea sistemului de operare, funcţionalitatea Secure Boot presupune furnizarea unui certificat de securitate înaintea autorizării procesului de boot. În principiu o idee bună, funcţia Secure Boot devine însă un obstacol de netrecut dacă încercăm instalarea unui alt sistem de operare decât cel autorizat de producătorul dispozitivului, spre exemplu Linux.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO