Business Hi-Tech

Windows devine un serviciu cu abonament. Noua versiune va fi gratuită un an pentru unii clienţi

Windows devine un serviciu cu abonament. Noua versiune va...

Autor: Ioana Nita, Adrian Seceleanu

23.01.2015, 00:00 3135
Gigantul american Microsoft a lansat noul său sistem de operare - Windows 10 - care va putea fi instalat gratuit în primul an de către utilizatorii variantelor anterioare Windows 7 şi 8.1, precum şi de către utilizatorii platformei mobile Windows Phone 8, potrivit presei internaţionale. „Cu Windows 10, abordăm sistemul de operare ca un serviciu. În următorii ani vom putea spune că Windows este unul dintre cele mai folosite servicii de internet la nivel global”, a declarat Terry Myerson, vicepreşedintele Microsoft pentru sisteme de operare. Actualizarea sistemului de operare la Windows 10 va fi disponibilă gratuit doar în primele 12 luni de la lansare şi va putea fi utilizată pe toată „durata de viaţă a dispozitivului”.  

Reprezentanţii Microsoft au precizat că noua versiune de Windows va rula atât pe PC-uri, cât şi pe tablete şi smartphone-uri. Gigantul american a lansat de asemenea un nou dispozitiv, numit HoloLens. Dispozitivul constă într-o pereche de ochelari cu lentile transparente, care poate proiecta în faţa utilizatorului conţinut multimedia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO