Business Hi-Tech

WSJ: Armata de roboţi a UiPath începe să atace şi activităţi mai complexe - să facă sinteze din rapoarte de sute de pagini şi să verifice autenticitatea semnăturilor. Piaţa de roboţi software este de aşteptat să ajungă la 2,4 miliarde de dolari până în 2022, de la 700 milioane de dolari în 2018

WSJ: Armata de roboţi a UiPath începe să atace şi...

Autor: Adrian Seceleanu

13.12.2019, 00:05 2219
Combinând automatizarea pro­ce­selor repetitive de către roboţii software cu capacităţile de învăţare a maşinilor, pro­ducătorii de programe software dezvoltă acum roboţi care pot prelua de la oameni activităţi mai complexe, dintre care unele necesită chiar un anume grad de „înţelegere“ a pro­blemei, scrie publicaţia americană Wall Street Journal despre noile proiecte derulate de UiPath, cel mai mare start-up de IT fondat în România, şi rivalii săi.

WSJ notează că „start-up-ul new-yorkez UiPath“ dezvoltă un robot soft­ware AI care poate verifica semnă­turile pentru cecurile depuse în bancomate (facilitate uzuală în sistemul ban­car american - n. red.). „Verificarea unei semnături îi ia două secunde unui om“, a spus Daniel Dines, CEO şi cofon­dator al UiPath. Dar dacă o bancă vrea să automatizeze întregul proces bancar, a adăugat el, „verificarea autenticităţii semnăturii este singurul element care lipseşte din proces.“ Spre deosebire de multe tranzacţii electro­nice-bancare instant, cum ar fi plă­ţile sau transferuri mobile, cecurile depuse în bancomate de clienţi trebuie să fie verificate manual.

„Problema este că semnăturile legitime - pentru verificări, contracte sau alte documente - tind să varieze în moduri dificil de recunoscut şi clarificat pentru sistemele automatizate“, a spus Dines. Prin învăţarea automată, roboţii care repetă continuu sarcina pot fi instruiţi să nu ţină cont de aceste dife­renţe minore, fără a pierde capa­citatea de a semnaliza cazuri suspecte. La primele teste aceşti roboţi antrenaţi de UiPath au avut o rată de succes de 80%, unde verificările au fost realizate cu certitudine absolută. Pentru restul de 20%, roboţii au fost mai puţin „siguri pe ei“ şi au trimis verificările către oameni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO