Business Hi-Tech

Xerox tinteste peste 70 mil. $ pe piata locala

27.02.2008, 19:56 18

Xerox Romania si Republica Moldova, sucursala regionala a unuia dintre cei mai mari furnizor de copiatoare, estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de peste 74 mil. $ (50 mil. euro) anul acesta, dupa ce compania a raportat un avans de 22% al businessului in 2007, la 61 mil. $ (44,6 mil. euro).
"Ne-am propus pentru 2008 un ritm de crestere cel putin egal cu cel inregistrat anul precedent", a declarat Marius Persinaru, directorul general al Xerox Romania si Republica Moldova.
Cresterea companiei s-a datorat evolutiei pozitive pe partea de servicii (externalizarea proceselor de business, management al documentelor), dar si pe segmentul vanzarilor de imprimante si multifunctionale.
In luna octombrie a anului trecut, Xerox a deschis un nou centru de scanare si arhivare in Pipera, in care a investit aproximativ 500.000 de dolari (337.400 de euro). Departamentul, care vizeaza optimizarea fluxurilor informationale atat din cadrul companiilor locale, cat si din cadrul firmelor din afara tarii, a adaugat 13 clienti noi anul trecut celor "cateva zeci" pe care ii avea, inregistrand un avans de 30% al veniturilor.
Vanzarile echipamentelor de birou au urcat cu 45%, cele mai bine vandute produse fiind multifunctionalele, urmate de imprimantele laser color. Oficialii companiei au precizat ca din punctul de vedere al numarului de unitati vandute, compania a inregistrat un avans de 96% pe segmentul multifunctionalelor A3 color, insa nu au dorit sa ofere detalii suplimentare.
Potrivit studiilor realizate de firma de analiza a pietei IDC (International Data Corporation), Xerox ocupa prima pozitie pe segmentul perifericelor laser pentru birou, avand o cota de 25% din piata.
Datele IDC mai arata ca firma ocupa o pozitie buna pe piata echipamentelor multifunctionale A3, fiind lider pe segmentul monocrom, cu o cota de piata de aproximativ 48% ca numar de unitati vandute si 55% ca valoare.
Persinaru spune ca principalele directii de crestere pentru anul 2008 vor ramane echipamentele laser color, al caror pret devine din ce in ce mai accesibil, si serviciile de outsourcing al proceselor de business. "Vrem sa crestem cat mai mult ponderea acestui departament in afacerile Xerox Romania", a spus Persinaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO