Business Hi-Tech

Yahoo ar putea obţine peste 8 miliarde dolari din vânzarea de acţiuni Alibaba

Yahoo ar putea obţine peste 8 miliarde dolari din...

Autor: Florentina Dragu

07.09.2014, 20:41 349

În urmă cu doi ani, compania americană a vândut 523 milioane de acţiuni Alibaba, pentru aproape 7,1 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Într-un comunicat remis bursei americane, Alibaba a arătat că intenţioneză să vândă, împreună cu o parte din acţionarii săi, 320,1 milioane de acţiuni (13% ), la un preţ de 60-66 de dolari pe titlu. La preţul maxim, Alibaba ar putea atrage 21,1 miliarde de dolari, cea mai mare sumă obţinută vreodată la o listare a unei companii pe bursa din New York.

Yahoo, care deţine puţin peste 22% în compania chineză, vrea să vândă 121,7 milioane de acţiuni, care i-ar putea aduce un câştig de 8,03 miliarde de dolari. Yahoo a plătit, în 2005, aproximativ 1 miliard de dolari pentru acţiunile pe care le deţine în Alibaba.

Dacă reuşeşte să vândă toate cele 121,7 milioane de acţiuni, participaţia companiei americane în Alibaba se va reduce la 16,3%. Iniţial, Yahoo a anunţat că va vinde 208 milioane de acţiuni Alibaba la listarea acesteia.

Cu banii obţinuţi din vânzare, Yahoo ar putea finanţa un nou program de răscumpărare de acţiuni, precum şi noi achiziţii, potrivit Bloomberg. De asemenea, cu noile fonduri, valoarea lichidităţilor Yahoo s-ar putea tripla, de la aproximativ 4,3 miliarde de dolari la finele lui iunie.

Programul de achiziţii al Yahoo a accelerat pe parcursul ultimilor doi ani, odată cu venirea la conducerea companiei a Marissei Mayer. Vineri, Yahoo a anunţat că a cumpărat compania de publicitate online Luminate, dar nu a dat detalii în privinţa preţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO