Business Hi-Tech

Yoad Dvir, security lead, Microsoft CEE: Securitatea cibernetică ar trebui să intre în atribuţiile guvernului şi poliţiei, dar trebuie să fim atenţi la privacy şi supraveghere pentru a nu aluneca înspre un stat poliţienesc

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2020

Yoad Dvir, security lead, Microsoft CEE: Securitatea...

Autor: Alex Ciutacu

21.05.2020, 13:32 102

În timp ce securitatea personală este garantată într-o ţară de către autorităţi, securitatea cibernetică ar putea urma acelaşi curs în viaţa noastră, însă o astfel de tranziţie ar trebui implementată treptat şi cântărită atent pentru a nu se transforma într-un mijloc de supraveghere a populaţiei, a explicat Yoad Dvir, security lead, Microsoft Europa Centrală şi de Est, în cadrul videoconferinţei ZF Cybersecurity Trends 2020.

„Dacă cineva îmi intră în casă, sun la poliţie, dar în securitate cibernetică nu ai pe cine să suni. Fiecare persoană şi organizaţie luptă pe cont propriu, dar cred că în 10 ani vom vedea o schimbare a mentalităţii în acest sent şi vom fi mai activi pe partea de poliţie. Ar trebui să ne axăm pe prevenţie, nu să arătăm cu degetul spre cel care a fost atacat să îi spunem că nu are sisteme destul de bune. Ar trebui să lăsăm guvernele şi poliţia să aibă atribuţia securităţii cibernetice, dar trebuie să fim atenţi la privacy şi supraveghere pentru a nu aluneca înspre un stat poliţienesc”, a spus Yoad Dvir, Microsoft, în timpul evenimentului.

El a explicat că atunci când autorităţile îşi pot impune o mentalitate care să includă securitatea cibernetică, ar putea transmite un semnal pozitiv către businessuri şi consumatori.

„Când ai un mindset de securitate ridici nivelul de încredere al consumatorului final, sau al cetăţeanului, de a face business online. Când faci asta, creezi un teren fertil pentru alte businesuri care pot trece în online şi poţi vedea o ambudenţă de businessuri care fac comerţ online, spre exemplu, sau care se transformă digital. (...) Dacă ridici nivelul de încredere, ai mai mult business, mai multă transformare digitală, un PIB mai mare. Securitatea nu este un cost, ci o pârghie pentru PIB”, a spus Dvir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO