Business Hi-Tech

Zetta Cloud, companie specializată în cercetarea şi dezvoltarea de produse software, lansează Factory, o platformă de no-code ce foloseşte inteligenţă artificială

Zetta Cloud, companie specializată în cercetarea şi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.06.2021, 10:03 233

Zetta Cloud, companie clujeană specializată în cercetarea şi dezvoltarea de produse software din domeniul Inteligenţei Artificiale, a lansat The Factory (factory-nocode.ai), o platformă de antrenare AI care oferă siguranţă pentru datele clienţilor şi care poate fi gestionată fără a fi necesare cunoştinţe sau experienţă în programare, potrivit unui comunicat transmis de companie.

„Volumul de date cu care companiile lucrează este în continuă creştere, mai ales în această eră a social media, când informaţiile se succed cu rapiditate. Avantajul competitiv va fi clar de partea celor care reuşesc să îşi eficientizeze felul în care adună, sortează şi interpretează datele, care înţeleg că nu există viitor fără Inteligenţă Artificială. Cu cât înveţi mai repede să o pui la muncă în folosul tău, cu atât mai uşor îţi va fi să îţi întăreşti poziţia pe piaţă. Există o întreagă mişcare la nivel mondial de no-code AI, dar punctul vulnerabil a fost mereu securitatea datelor”, a spus Emil Şteţco, fondator şi CEO al Zetta Cloud.

Astfel, platforma Factory îşi propune să aducă mediului de business din România oportunitatea de a urma o tendinţă la nivel internaţional, aceea de optimizare şi eficientizare a gestionării unor volume mari de date prin intermediul AI.

„Organizarea documentelor sau conţinutului repetitiv, monitorizarea şi analiza datelor de tip email, chat, tranzacţii sau postări din social media, toate acestea devin accesibile companiilor prin simpla instalare a unei aplicaţii şi fără a fi nevoie de codare.”

Potrivit reprezentanţilor companiei, după instalarea aplicaţiei, utilizatorii trebue să urmeze cinci paşi - organizarea documentelor cu care va fi antrenat modelul în categorii (foldere separate); pornirea în Factory a unui proiect nou şi definirea categoriilor pe care AI le va învăţa; încărcarea documentelor de training pe platformă şi pornirea procesului de instruire prin apăsarea unui simplu buton; testarea modelului rezultat din antrenare şi generarea modelului şi utilizarea sa în producţie.

„Factory se instalează şi funcţionează exclusiv pe computerele clienţilor, ceea ce garantează că datele utilizate în antrenarea modelelor rămân în siguranţă în permanenţă, offline, nefiind necesar transferul acestora pe alte servere”, arată sursa citată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO