Business Hi-Tech

ZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: Florin Talpeş, Bitdefender

Florin Talpeş, CEO al Bitdefender

Florin Talpeş, CEO al Bitdefender

Autor: Adelina Mihai

04.11.2019, 00:07 1698

Florin Talpeş este CEO şi fondator al producăto­rului de soluţii de securitate Bitdefender, o companie cu 1.700 de angajaţi la nivel global şi cu o cifră de afaceri de peste 591 de milioane de lei în 2017.

El a fondat, în 1990, alături de soţia sa, Măriuca, furnizorul de soluţii software şi servicii Softwin, iar în 2001 a luat naştere compania Bitdefender care are în prezent produse distribuite în peste 150 de ţări.

Florin Talpeş, CEO al Bitdefender: Perioada actuală e o perioadă foarte bună, ca de altfel mai toată viaţă mea de antreprenor. Mai puţin mijlocul anilor 1990.   Care a fost o perioadă pe care o consider perioadă neagră. În 1990 eram un tânăr cercetător în domeniul informaticii care absolvise facultatea de matematică cu zero cunoştinţe de antrepenoriat şi managament.

 

În primii 5 ani am făcut un salt uriaş. Şi când lumea părea roz de-a dreptul, a apărut o lebădă neagră, care m-a dus în cea mai stresantă perioadă a vieţii mele de până atunci.   Am trecut de acel moment greu, a fost o lecţie de viaţă care mi-a crescut rezilienţa cu câteva etaje. Ca dovadă, căderea dotcom din 2001, care a fost prima criză majoră în IT-ul mondial pe care am prins-o, a fost grea, dar nu ne-a mai prins mental nepregătiţi. E drept că am învăţat din acea criză, ca şi din cea din 2008.   Dar nu a mai fost şocul din 1995. Pentru că între timp am învăţat să învăţ din marile erori, eşecuri şi să mă bucur când învăţ. Mai ales când reuşeşti să construieşti pe o eroare, pe un eşec pe care l-ai avut, o reuşită ulterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO