Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends. Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie. „Organizaţiile din România, cele din sectorul public şi din cel privat, tratează cu lejeritate riscurile de securitate cibernetică şi nu au pe lista de priorităţi protecţia în faţa atacurilor“

Autor: Alexandra Cepăreanu, Roxana Rosu

19.05.2021, 10:00 248

♦  „Daunele globale provocate în urma atacurilor cibernetice se ridică la 20 miliarde dolari în 2020, faţă de 11,5 miliarde dolari în 2019“ ♦ „Foarte puţine companii iau măsuri pentru a-şi adapta politica de securitate la realitatea actuală“ ♦ „Primul pion în securitatea cibernetică este cel de prevenţie“ ♦ „Provocările din noul normal implică digitalizarea rapidă, iar securitatea nu ţine pasul cu ritmul acestei tranziţii.”

În România, o bună parte dintre instituţiile publice şi dintre companiile din sectorul privat încă nu acordă o importanţă ridicată şi nu au pus pe listele de priorităţi securitatea cibernetică, chiar şi în contextul în care, în urma pandemiei, marea majoritate a activităţilor au trecut în mediul online, ceea ce înseamnă şi riscuri mai mari de a fi victima unui atac cibernetic, au concluzionat speakerii prezenţi în cadrul videocon­ferinţei Cybersecurity Trends. Protecţia datelor în era muncii hibrid. Lecţiile primului an de pandemie.

„Organizaţiile nu tratează suficient de serios securitatea ciber­netică. Multe sectoare economice nu au încă pe lista de priorităţi securitatea cibernetică. Am discutat cu mulţi lideri de business, antreprenori şi conducători de organizaţii şi mentalitatea este că dacă «nu ni s-a întâmplat, nu ni se va întâmpla». Însă nu este aşa, mai devreme sau mai târziu orice organiziaţie va avea parte de un eveniment asupra securităţii cibernetice”, a spus Dan Cîmpean, director general în cadrul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). El a fost prezent în cadrul evenimen­tului online Cybersecurity Trends. 2021, organizat de Ziarul Financiar împreună cu Bitdefender, Cisco, Orange Business Services, Superbet, Telekom, Atos, GTS Telekom, Dendrio, Ericsson şi Metaminds.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO