Business Hi-Tech

ZF Digital Summit 2021. Ce aşteaptă giganţii Orange, Vodafone, RCS&RDS Digi şi Telekom Mobil de la noul guvern: digitalizarea să fie susţinută cu fapte, nu doar din vorbe. „Faceţi un plan pentru România în 2030 şi ţineţi-vă de el; planuri de dezvoltare în telecom împreună cu energia şi transporturile; favorizaţi extinderea reţelelor în rural“

Adrian Seceleanu (st.), jurnalist ZF le-a cerut liderilor industriei locale de telecom - Valentin Popoviciu - Digi RCS&RDS, Dina Tsybulskaya - Telekom Mobile, Liudmila Climoc - Orange şi Achilleas Kanaris - Vodafone să spună ce aşteptări au de la noul executiv

♦ „Digitalizarea trebuie să devină o prioritate strategică pentru autorităţi, la fel ca alte domenii. Este nevoie de investiţii din partea statului şi de parteneriate public-privat” ♦ „Vrem ca statul să recunoască sectorul telecom ca o utilitate şi să vadă dezvoltarea lui în paralel cu alte zone, cum este energia” ♦ „Trebuie să stăm la masă cu reprezentanţii statului pentru că putem juca un rol cheie în definirea viziunii pentru ţară” ♦ „Vrem stabilitate fiscală, reforma achiziţiilor publice, introducerea tehnologiei în educaţie, transparenţă şi încurajarea competiţiei între jucătorii din piaţă“.

Industria locală de telecomunicaţii are nevoie de parteneriate public-private, de stabilitate fiscală şi de facilitarea şi simplificarea legislaţiei privind extinderea şi construcţia de infrastructură specifică, astfel că jucătorii de profil de pe piaţa locală vor de la autorităţi mai multă transparenţă, deschidere pentru a colabora cu mediul privat şi a crea un plan concret privind susţinerea dezvoltării industriei pentru următorii zece ani, au transmis reprezentanţii industriei de telecom prezenţi în cadrul evenimentului hibrid ZF Digital Summit 2021. Evenimentul a fost organizat de ZF în parteneriat cu Visa, Mastercard, Orange, Superbet, Vodafone, Bitdefender, Trans Spead, Creasoft, Digi, Five elements digital, Inform Lykos, NNDKP, SAP, Totalsoft, Aqua Carpatica, Wet Hardseltzer şi Nespresso.

„E nevoie de fonduri de la stat, de parteneriate public-private mai mult decât oricând. România are taxe ridicate pentru utilizarea frecvenţelor şi e nevoie de reducerea presiunii asupra industriei pentru a primi mai mult oxigen şi a investi în viitor. Şi este im­portant să vedem o schimbare în abor­darea autorităţilor. Industria a investit masiv, a respectat standardele cerute, dar trebuie ca autorităţile să fie mai deschise faţă de companiile din industrie, altfel nu va fi sustenabil pen­tru businessul companiilor de profil să investească singure”, a spus Liudmila Climoc, CEO, Orange România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO