Business Hi-Tech

VIDEO. ZF Digital Summit 2022. Dragoş Rebegea, country manager al Ericsson România: Principalele tendinţe în dezvoltarea reţelelor sunt cloudul, virtualizarea şi eficienţa. Condiţiile sunt îndeplinite pentru a vedea în 2023 o nouă faţă a 5G

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.01.2023, 17:00 162

♦ „Piaţa din România a intrat într-o zonă de maturitate, în ceea ce priveşte utilizarea 5G“ ♦ „După estimările noastre, sunt peste 400.000 de abonamente 5G în România, ceea ce înseamnă 2% ca penetrare, dar nici aria de acoperire a reţelei 5G nu este încă foarte mare“.

Principalele tendinţe care s-au conturat în ultimii ani în zona reţelelor telecom – cu precădere în ceea ce priveşte tehnologia 5G, care începe să atragă din ce în ce mai mult public - sunt cloudul, virtualizarea şi eficienţa, consideră Dragoş Rebegea, country manager al subsidiarei locale a companiei suedeze Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru industria de telecom.

„Tendinţele pe care le văd în dezvoltarea reţelelor sunt, în primul rând cloudul şi virtualizarea. Tot printre primele tendinţe se află şi eficienţa reţelelor, indiferent că este vorba despre zona de acces, fie că este vorba despre nucleul reţelei sau despre operarea acesteia. Însă, cloudificarea şi virtualizarea unele dintre cele mai importante aspecte. Este un moment de restart în România, dar şi la nivel mondial. Condiţiile sunt deja îndeplinite pentru a vedea în 2023 o nouă faţă a 5G“, a spus în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2022 Dragoş Rebegea.

Un alt aspect de luat în considerare de jucătorii din piaţă este simplificarea reţelelor, tocmai ca acestea să poată fi cât mai eficiente, a adăugat Dragoş Rebegea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO