Business Hi-Tech

ZF Digital Summit 2022. Florin Popa, business to business director, Orange România: Este important să continuăm să scalăm ca furnizor. Ne-am propus ca în 2023 să investim peste 300 milioane euro în reţea

Florin Popa, business to business director, Orange România: Observăm în continuare un apetit ridicat din partea multor companii de a continua să se digitalizeze, să acceseze soluţii IT pentru businessul lor.

Florin Popa, business to business director, Orange România: Observăm în continuare un apetit ridicat din partea multor companii de a continua să se digitalizeze, să acceseze soluţii IT pentru businessul lor.

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.01.2023, 16:45 160

♦ „România azi este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte infrastructura de telecomunicaţii. În oraşe mari, mici, chiar şi în zone din mediul rural există o acoperire excepţională care nu se regăseşte în Europa de Vest, fie că vorbim de reţele fixe sau mobile“.

Orange, liderul pieţei locale de telecom, care a preluat în 2021 şi fostul operator Telekom Fix, are în plan investiţii de peste 300 de milioane de euro în reţea, la nivel naţional, a spus în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2022, organizat în noiembrie anul trecut, Florin Popa, business to business director, Orange România.

„Este important să continuăm să scalăm ca furnizor. (...) Pentru noi rămâne o prioritate să putem scala punând împreună infrastructura de reţea şi competenţele echipelor pe care le avem în prezent. De asemenea, este la fel de important să rămânem bine ancoraţi şi să putem răspunde provocărilor din piaţă. Ne propusesem ca în 2023 să investim peste 300 mil. euro în reţea.“

Potrivit reprezentantului Orange, România ocupă în prezent primul loc în Europa în ceea ce priveşte infrastructura de telecomunicaţii, însă, pentru a-şi menţine poziţia în clasamentul european este nevoie ca anumite demersuri în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii să fie susţinute şi de autorităţile publice.

„Trebuie să existe surse pe care să le punem la dispoziţia operatorilor pentru a recupera decalajul în zone în care infrastructura nu poate fi susţinută din punct de vedere economic de către operatori. România azi este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte infrastructura de telecomunicaţii. În oraşe mari, mici, chiar şi în zone din rural există o acoperire excepţională care nu se regăseşte în Europa de Vest, fie că vorbim de reţele fixe sau mobile. Pe de altă parte există zone rurale pe care nu le pot susţine actorii economici. Demersul trebuie susţinut şi de către stat. Există axe de finanţare la nivelul Comsiiei Europene care pot fi accesate pentru că reţelele nu pot fi lăsate doar pe seama operatorilor în condiţiile în care avem aşteptarea ca în rural şi zone în care echilibrul cerere-ofertă nu este unul care să ne satisfacă nevoia de profit, trebuie compensate într-un fel sau altul“, a spus Florin Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO