Business Hi-Tech

ZF Digital Summit 2022. Monica Stătescu, partener, Filip & Company: 70% din negocierile pentru tranzacţiile de M&A pe IT sunt pe zona de răspundere. Antreprenorul vrea să răspundă cât mai puţin, iar investitorul vrea să ceară şi cămaşa de pe el

Monica Stătescu, partener, Filip & Company: Pe măsură ce negociezi apar aspecte care nu vor fi aliniate, iar la un moment dat trebuie să decizi dacă accepţi tranzacţia şi faci compromisuri sau renunţi.

Monica Stătescu, partener, Filip & Company: Pe măsură ce negociezi apar aspecte care nu vor fi aliniate, iar la un moment dat trebuie să decizi dacă accepţi tranzacţia şi faci compromisuri sau renunţi.

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.01.2023, 20:20 180

„Finalizarea unei tranzacţii a unei companii de IT poate dura o lună, cu negociere de trei-patru săptămâni, dar am avut şi tranzacţii care s-au concretizat în două-trei sau patru luni, iar altele au fost prelungite şi mai mult pentru că mai sunt momente în care părţile nu se înţeleg“.

Aproximativ 70% din negocierile ţinute pentru tranzacţiile de M&A dintre jucătorii din zona de IT se învârt în jurul discuţiilor despre răspunderea pe care antreprenorii o au în faţa investitorilor, a spus în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2022, care a avut loc în noiembrie 2022, Monica Stătescu, partener în cadrul casei de avocatură Filip & Company. Ea a adăugat că antreprenorii trebuie să negocieze într-un mod echilibrat.

„Ce se negociază cel mai mult într-o tranzacţie M&A în IT este partea de răspundere. Pentru că antreprenorul va vrea să răspundă cât mai puţin, iar investitorul va vrea să ceară şi cămaşa de pe el. Cred că aproximativ 70% din negocieri în tranzacţiile de M&A pe IT sunt pe zona de răspundere“, a spus Monica Stătescu.

Astfel, finalizarea unei tranzacţii de M&A a unei companii de IT poate dura o lună, cu negocieri de trei - patru săptămâni, dar se pot întinde şi pe o perioadă mai lungă, de circa două – trei sau chiar patru luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO