Business Hi-Tech

ZF ecommerce Summit 2023. Tudor Mihăilescu, COO, eMAG Grup: Oamenii vor căuta în online o gamă mai largă de produse şi servicii, iar piaţa se va consolida

Tudor Mihăilescu, COO, eMAG Grup

Tudor Mihăilescu, COO, eMAG Grup

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.03.2023, 15:54 70

Tudor Mihăilescu, COO, eMAG Grup, este de părere că mediul online va atrage în continuare din ce în ce mai mulţi clienţi – în contextul în care oamenii vor mai mult timp pentru ei, adăugând că estimările de creştere de două cifre sunt realiste.

„Eu cred că oamenii vor căuta în online o gamă mai largă de produse şi servicii şi vor căuta să aibă mai mult timp pentru ei. Astfel, comerţul online se va consolida. Şi cred că estimările de creştere de două cifre sunt realiste. Pentru că în momentul în care apar unu – doi - trei jucători care fac o treabă bună piaţa creşte cu ei”, a spus Tudor Mihăilescu, COO, eMAG Grup, în cadrul conferinţei ZF ecommerce Summit 2023.

 

Alte declaraţii

Ce creşte cel mai tare? Dacă vorbim ca şi creşteri de la an la an, aş spune că zona de groceries online creşte cel mai tare. Eram sub 1% înainte de pandmeie, iar în Bucureşti ne apropiem acum de 5%, ceea ce în trei ani e o performanţă destul de bună.

Spre exemplu, un client comandă prima dată 25 de produse, iar în fiecare lună mai adaugă un produs, ajungând la o comandă de 40 de produse după aproximativ un an. Asta arată că practic îşi mută compărăturile în online. Numărul oamenilor care comandă de patru ori pe lună se dublează odată la şase luni, deci e o adopţie foarte bună.

Eu mă ocup de câteva businessuri în care eMAG a investit, câteva de nivel senior – precum FashionDays – dar şi câteva care sunt încă la început – Freshful sau Flip.ro, care a adus o noutate în România. La fel, sunt şi în zona de delivery - pe care am asociat-o mulţi cu pandemia, pentru că nu au fost alte alternative -, iar toate au dinamici interesante.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO