Business Hi-Tech

ZF IT Generation. Start-up-ul Digitail din Iaşi, cu finanţări de peste 14 mil. dolari, inclusiv de la Google, a lansat primul asistent AI pentru veterinari

Sebastian Gabor, cofondator al Digitail

Sebastian Gabor, cofondator al Digitail

Autor: Ioana Nita

11.07.2024, 00:07 150

Digitail, start-up-ul născut în Iaşi în 2018 care acum oferă o platformă all-in-one pentru veterinarii din peste 40 de ţări, a dezvoltat un asistent AI care îi ajută pe me­dici să câştige timp, degrevându-i de munca admi­nistrativă.

Asistentul AI, numit Tails, este utilizat deja de 200 de clinici din portofoliul actual al Digitail de 2.000 de clienţi din 40 de ţări. Practic, asistentul AI vine în completarea platformei sale de gestiune a activităţilor din clinicile şi spitalele veterinare şi a aplicaţiei mobile dedicate proprietarilor de animale. „Am lansat primul sistem veterinar bazat pe inteligenţă artificială din lume. Un AI asistent numit Tails, care din ce vedem are un impact semnificativ operaţiunile clinicilor, reducând aproape cu 10 ore pe săptămână per veterinar toată treaba administrativă pe care o are de făcut într-o săptămână“, a spus Sebastian Gabor, cofondator al Digitail, în cadrul emisiunii ZF IT Generation, .

Start-up-ul a obţinut până în prezent investiţii totale în valoare de peste 14 milioane de dolari, printre investitori numărându-se şi Google, prin fondul său Gradient Ventures. Ultima finanţare primită, de 11 milioane dolari, a venit de la fondul de investiţii Atomico din Marea Britanie în 2023.