ZF Live. Alexandru Bogdan, cofondator The Mine: Bitcoin-ul reprezintă o evoluţie, aşa cum a fost e-mailul pentru poştă

17 ian 2018 Autor: Alex Ciutacu

Monedele digitale reprezintă o evoluţie normală, aşa cum scrisorile au fost înlocuite cu e-mail-urile, a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Alexandru Bogdan, cofondator al start-up-ului The Mine, primul proiect public din România de minat criptomonede la scară industrială.

„Criptomonedele reprezintă doar o evoluţie normală, cum a fost mail-ul pentru poştă“, a spus Bogdan.

Criptomonedele au prins din ce în ce mai mult avânt de­oare­ce oa­me­nii şi firmele do­resc să facă tran­zacţii rapide, cu un cost mic, într-un mod descen­tralizat, fără interme­diari, iar blockchain-ul pleacă de la ideea că „nimeni nu are încredere în ni­meni“ şi serveşte drept un „intermediar central“. „Dacă nimeni nu are încredere în nimeni, toată lumea are încre­dere într-o co­pie a tranzacţiilor care este distribuită şi accesibilă“, a ex­plicat Bogdan.

Blockchain-ul este „cel mai mare supercomputer al lumii. Toate supercomputerele centralizate din lume la un loc nu au aceeaşi putere de procesare ca toţi minerii din bitcoin“.

Securitatea blockchain-ului este garantată de gradul de dificultate extrem de ridicat pe care îl presupune o posibilă modificare „frauduloasă“ a acestuia. „Pentru a modifica o singură tranzacţie, trebuie să deţii 51% din acest cel mai puternic supercomputer din lume şi trebuie să refaci toată munca din 2008 a tuturor minerilor“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2018

 
Cuvinte cheie:
ZF Live
, Alexandru Bogdan
, The Mine
, cofondator
, Bitcoin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide