Business Hi-Tech

ZF Live. Bogdan Iordache, managing partner, Underline Ventures: Am investit 7 mil. dolari, din cele 20 de mil. dolari pe care le avem disponibile, în 14 start-up-uri. În piaţă sunt companii în care putem să mai investim cele 13 mil. dolari rămase

Bogdan Iordache, managing partner, Underline Ventures: Bucureştiul este în prezent un centru semnificativ de tehnologie în Europa. Nu este Londra, nu este Berlin, dar e undeva în planul doi-trei, un lucru care nu se întâmpla nici măcar acum 10 ani.

Bogdan Iordache, managing partner, Underline Ventures: Bucureştiul este în prezent un centru semnificativ de tehnologie în Europa. Nu este Londra, nu este Berlin, dar e undeva în planul doi-trei, un lucru care nu se întâmpla nici măcar acum 10 ani.

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.12.2024, 17:00 180

♦ „Noi investim în runde mai mari. Deci cecul nostru, în medie, este de jumătate de milion de dolari, dar majoritatea rundelor în care am investit au fost de peste un milion de dolari şi au fost realizate împreună cu alţi coinvestitori.“

Fondul de capital de risc Underline Venture mai are la dispoziţie 13 milioane de dolari pentru a investi în start-up-uri de tehnologie, atât din România, cât şi de pe alte pieţe, a spus Bogdan Iordache, managing partner, Underline Ventures.

„Administrăm un fond de 20 de milioane de dolari şi, până acum, am investit 7 milioane de dolari în 14 companii. Mai avem de investit aproximativ 13 milioane dolari. În piaţă sunt companii în care putem să investim cele 13 milioane de dolari rămase. Sunt foarte optimist. Întodeauna apar idei noi. Avem un număr de antreprenori cu care discutăm şi avem foarte multă creativitate în România“, a spus Bogdan Iordache în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El a adăugat că  Underline Ventures pariază pe runde mari de finanţare pentru start-up-urile selectate, alocând în medie până la 500.000 de dolari pentru fiecare investiţie.

„Noi investim în runde mai mari. Deci cecul nostru, în medie, este de jumătate de milion, dar majoritatea rundelor în care a investit au fost de peste un milion împreună cu alţi coinvestitori. Şi asta este teza noastră, pe de o parte, ca să putem să construim un portofoliu suficient de consistent de companii cu banii pe care îi administrăm, pe de altă parte, ne-am propus să alocăm aproximativ jumătate din capitalul fondului către companiile care, odată ce sunt finanţate de noi demonstrează că funcţionează foarte bine şi atrag runde următoare de finanţare.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro