Business Hi-Tech

ZF Live. Bogdan Putinică, senior group vicepresident Enea: Acum 20 de ani puteai să recrutezi foarte uşor un IT-ist de pe un grup de discuţii, acum durata de recrutare poate să fie de 2-3-4 luni. „În prezent, suntem la un nivel atât de insuficient de resurse umane încât dacă ar fi 14.000 -20.000 de IT-işti pe piaţă, ar fi absorbiţi instant de industrie.“

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.03.2019, 20:10 364

Industria de IT din România are nevoie de resurse umane pentru a se dezvolta, iar cei 7.000- 8.000 de absolvenţi de facultăţi de profil care ajung anual pe piaţă reprezintă un număr prea mic pentru a rezolva problema deficitului de forţă de muncă cu care se luptă în prezent industria. Un pas în direcţia rezolvării problemei de forţă de muncă ar fi dublarea numărului de absolvenţi din IT, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Bogdan Putinică, senior group vicepresident în cadrul companiei suedeze Enea, care este specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii de IT.

„În prezent, suntem la un nivel atât de insuficient de resurse umane încât dacă ar fi 14.000 -20.000 de IT-işti pe piaţă, ar fi absorbiţi instant de industrie. Problema este că există o gaură mare între lucrurile practice de care are nevoie industria - dublarea numărului de absolvenţi - şi lipsa de viziune şi de execuţie a celor care sunt în poziţii de decizie“, a spus Bogdan Putinică.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO