ZF Live. Conferinţa Connect România. Dorin Pena, general manager, Cisco România: Firmele de IT trebuie pur şi simplu să investească în tehnologie dacă nu mai au oameni

11 oct 2018 Autor: Ştefan Stan

♦ În 20 de ani compania a pregătit peste 100.000 de studenţi prin programul Cisco Networking Academy.

Criza de resurse umane din piaţa de IT, care este resimţită acut chiar şi de companiile care îşi permit să plătească salarii ri­dicate, poate fi atenuată prin utilizarea tehnologiei, care poate reduce pre­siunea asupra operaţiunilor prin auto­matizarea unor sarcini repetitive, dar şi ca urmare a programelor educaţionale care vizează zone deficitare din industrie, a decla­rat în cadrul unei ediţii speciale a emi­siunii de business ZF Live Dorin Pena, general manager al subsidiarei locale a gigantului ame­rican Cisco, unul dintre cei mai mari fur­nizori globali de echipamente şi servicii de reţelistică.

„Ne confruntăm cu o lipsă destul de acută a resurselor umane. Este o problemă serioasă cu care ne confruntăm, iar această lipsă a resurselor se manifestă inclusiv când cos­turile nu sunt o problemă. «Do more with less» era în trecut un slogan care se folosea când se tăiau costuri. Noi vrem să identificăm soluţii. Am vorbit în cadrul evenimentului Connect România despre două componente ale soluţiilor pe care le pro­punem noi: componenta umană şi tehno­logia”, a spus Dorin Pena.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.10.2018

 
Cuvinte cheie:
ZF Live
, Conferinta
, Connect Romania
, Dorin Pena
, Cisco Romania
, tehnologie
, investitii
, resurse umane
, studenti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide