Business Hi-Tech

ZF Live. Dan Călugăreanu, business angel: Căutăm 2 milioane de euro pentru a începe producţia robotului medical Axosuits

ZF Live. Dan Călugăreanu, business angel: Căutăm 2...

Autor: Roxana Rosu

12.04.2016, 00:07 1889

Robotul medical Axosuits, în fapt un „costum“ pentru paraplegici sau alte persoane cu musculatura slăbită dezvoltat de un start-up din Oradea, ar putea intra în producţie dacă este obţinută o finanţare de 2 milioane de euro, a declarat la ZF Live antreprenorul Dan Călugăreanu, care a investit deja în această idee.

„E tipul de business ideal. Produsul este dezvoltat de un automatist, un inginer şi un programator. Exoscheletul poate fi controlat de pe smartphone. Sunt puţine proiecte de acest gen în lume, doar în SUA, Brazilia şi Rusia. Este un costum care compensează lipsa muşchilor şi le permite bolnavilor sau bătrânilor să se deplaseze uşor“, a spus Dan Călugăreanu.

Exoscheletul este dezvoltat de la zero de o echipă de la Oradea şi urmează să fie omologat în UE, fază ce durează 6-12 luni. Antreprenorii încearcă acum să strângă încă două milioane de euro pentru a trece în faza de producţie.

Axosuits a atras până acum investiţii de 220.000 de euro de la un grup de şase investitori, printre care şi Călugăreanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO