Business Hi-Tech

ZF Live. Daniel Marin, consultant IT: O companie foloseşte în realitate doar 30% din infrastructura de IT

Autor: Ştefan Stan

18.08.2015, 00:05 322

Una dintre tendinţele în IT la nivel mon­dial este tranziţia companiilor către OpenStack - un sistem de operare în cloud, care virtualizează structura hard­ware şi optimizează atât resursele fizice, cât şi angajaţii, care pot fi mutaţi în zonele unde este cu adevărat nevoie, a de­clarat la ZF Live Daniel Marin, consultant OpenStack.

„Din toată infrastructura pe care o are o companie se folosesc numai 30% în realitate. În urma virtualizării, uti­li­zarea serverelor a crescut de la 30% la 60-70%. În infrastructura IT în afară de ser­vere sunt şi partea de reţelistică, partea de file sharing, de networking. OpenStack este un mod de a face re­struc­­turări în domeniul IT. Eu o văd ca o de­grevare de sarcini a oamenilor care lu­crează în zona administratorilor de sis­tem. În ultimii ani, din cauza crizei eco­no­mi­ce banii au fost puţini, aşa că inves­tiţiile în hard, care erau substanţiale, au scă­zut. Şi firmele au vrut să folosească mai intens ceea ce aveau deja pe partea de hard“, a spus el.

OpenStack este un soft ale cărui surse sunt publice. Peste 27.000 de programatori şi utilizatori au aderat deja la noua infrastructură în IT, mişcare care se numeşte OpenStack Foundation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO