Business Hi-Tech

ZF Live. Ioana Marcu, director HR Orange: E greu să găseşti oameni care sunt buni şi tehnic şi în management

Ioana Marcu

Ioana Marcu

Autor: Roxana Rosu

27.05.2016, 00:07 481

Strategia de business a Orange prevede stimularea angajaţilor de a trece prin departamente diferite, pentru a avea cunoştinţe pe mai multe domenii, nu neapărat o specializare unică, a spus la ZF Live Ioana Marcu, direc­tor de HR al liderului pieţei locale de telefonie mobilă.

„E normal să fii specia­lizat pe ceva anume. Dar e impor­tant să nu te limitezi. E foarte bine când un inginer, un IT-ist are şi cunoştinţe de customer service sau de manage­ment de exemplu“.

Managerul Orange a pre­cizat că nu e întot­dea­una uşor să găseşti astfel de angajaţi. Ioana Marcu amin­teşte de momentul în care a recrutat oameni pentru formarea echi­pei de TV şi nu a găsit un profil suf­icient de experimentat şi pe tehnic şi pe comercial, o persoană care să înţe­leagă foarte bine ambele laturi ale jobului.

De asemenea, dezvoltatorii Java, managerii IT, oameni care s-au dezvoltat şi pe alte zone decât cele strict funcţionale sunt greu de găsit în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO