ZF Live. Luiza Androne, Falcon Electronics: Preţul unei drone pentru agricultură porneşte de la 5.500 €

3 aug 2018 Autor: Roxana Mihalcea

♦ În prezent, sunt peste 1.200 de drone înmatriculate în România, înmatricularea dronelor cu o greutate mai mare de 500 de grame la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) fiind obligatorie.

Dronele au început să fie tot mai folosite în domeniul agriculturii la nivel european, în condiţiile în care studiile arată că utilizarea acestora poate aduce câştiguri de 69-100 euro la hectar, în funcţie de cultură. Acest lucru se datorează faptului că dronele pot survola culturile respective şi capta imagini care ajută agricultorii să ia măsurile necesare la momentul potrivit.

„Dronele ajută foarte mult fermierii şi cooperativele agricole să-şi scaneze de la înălţime terenul. După ce au făcut un zbor cu drona respectivă, primesc informaţii. În baza acelor informaţii pot afla dacă terenul, pe care îl au în grijă sau au culturi pe el, este complet acoperit de vegetaţie sau dacă sunt zone unde culturile sunt uscate sau zone în care au fost atacate de către lăcuste, de exemplu, sau au avut alte probleme. Astfel, în urma raportului ei pot lua măsuri: să folosească îngrăşăminte, să irige mai bine solul, astfel încât culturile să nu fie compromise”, a declarat Luiza Androne, brand manager în cadrul Falcon Electronics, la emisiunea de business ZF Live.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.08.2018

 
Cuvinte cheie:
ZF Live
, Luiza Androne
, Falcon Electronics
, drona
, agricultură
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide