Business Hi-Tech

ZF Live. Luiza Androne, Falcon Electronics: Preţul unei drone pentru agricultură porneşte de la 5.500 €

Autor: Roxana Mihalcea

03.08.2018, 19:10 903

♦ În prezent, sunt peste 1.200 de drone înmatriculate în România, înmatricularea dronelor cu o greutate mai mare de 500 de grame la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) fiind obligatorie.

Dronele au început să fie tot mai folosite în domeniul agriculturii la nivel european, în condiţiile în care studiile arată că utilizarea acestora poate aduce câştiguri de 69-100 euro la hectar, în funcţie de cultură. Acest lucru se datorează faptului că dronele pot survola culturile respective şi capta imagini care ajută agricultorii să ia măsurile necesare la momentul potrivit.

„Dronele ajută foarte mult fermierii şi cooperativele agricole să-şi scaneze de la înălţime terenul. După ce au făcut un zbor cu drona respectivă, primesc informaţii. În baza acelor informaţii pot afla dacă terenul, pe care îl au în grijă sau au culturi pe el, este complet acoperit de vegetaţie sau dacă sunt zone unde culturile sunt uscate sau zone în care au fost atacate de către lăcuste, de exemplu, sau au avut alte probleme. Astfel, în urma raportului ei pot lua măsuri: să folosească îngrăşăminte, să irige mai bine solul, astfel încât culturile să nu fie compromise”, a declarat Luiza Androne, brand manager în cadrul Falcon Electronics, la emisiunea de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO