ZF Live. Mihai Matei, vicepreşedinte al ANIS şi CEO al Essensys Software: „Revoluţia fiscală” loveşte în primul rând în micii antreprenori români din IT

18 dec 2017 Autor: Alexandra Cepăreanu

Mihai Matei, vicepreşedinte al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS): Din păcate, problema legată de veniturile persoanelor scutite de impozit este în continuare nesoluţionată, în condiţiile în care presiunea la nivelul angajatorilor de a reţine oamenii în România este deja la cote foarte înalte.

♦ Creşterea neprogramată a costurilor cu 7% pentru start-up-uri şi firmele mici este foarte greu de gestionat, iar în unele cazuri ar putea scoate din business unii antreprenori români.

Impactul „revoluţiei fiscale” pentru industria de IT este fie o creştere a costurilor cu 7% pentru companii, fie scăderea salariilor nete cu 7% pentru angajaţi, a spus Mihai Matei, vice­preşedinte al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) şi CEO al Essensys Software, companie specializată în furnizarea de soluţii software, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2017

 
Cuvinte cheie:
ANIS
, antreprenori
, romani
, it
, soft
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide