Business Hi-Tech

ZF Live. Oana Terteleac, Microsoft: Windows 10 a fost deja implementat ca proiect pilot în câteva companii locale

Autor: Roxana Rosu

10.08.2015, 00:05 747
Windows 10, noul sistem de operare dezvoltat de gigantul american Microsoft, îşi propune să crească setările de securitate pentru clienţii companii şi să permită accesul facil şi transparent la date de pe dispozitive mobile, modalitatea de furnizare a actua­lizărilor urmând să uşureze viaţa departa­mentelor de IT din firme, a spus la ZF Live Oana Terteleac, Windows Business Group Lead, Microsoft.
 
„Pentru utilizatorul de acasă, Windows Home aduce mai multă productivitate, securitate şi familiaritate. Dar în zona de business avem alte nevoi, cum este cea de identificare unică într-un sistem gestionat centralizat sau nevoia de management pentru dispozitivele mobile. Vedem că mare parte din forţa de muncă care produce pentru firmă tinde să devină mobilă, nu mai e legată de un birou. Aceşti oameni trebuie să acceseze datele de oriunde şi trebuie să se poată conecta facil şi transparent la datele companiei”.
 
Pentru companii, Microsoft oferă ver­siunea Windows Pro pentru o orga­nizaţie care are cel puţin 2 utilizatori şi versiunea de Windows Entreprise pentru organizaţii care au de la 250 de utilizatori până la zeci de mii de utilizatori. Astfel de clienţi există şi în România, cele mai multe solicitări venind din zona de oil & gas şi cea financiară, a spus reprezentantul Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO