Business Hi-Tech

ZF Live. Teodor Blidăruş, preşedinte al ANIS: „România devine o piaţă cu un potenţial mare pentru a produce tranziţia către economia digitală“

Teodor Blidăruş, preşedinte ANIS

Teodor Blidăruş, preşedinte ANIS

Autor: Mihaela Pascari

16.06.2017, 00:05 384

Industria soft şi servicii de IT din România va ajunge la afaceri de 4 miliarde de euro până la finalul acestui an, principala contribuţie urmând să fie zona de export, care va depăşi 3 mld de euro, arată un studiu realizat de ANIS – Patronatul Industriei IT.

Mai mult, la sfârşitul anului 2020 piaţa de IT este estimată la afaceri de 6 miliarde de euro.

„Industria IT creşte pentru că în România sunt mulţi specialişti. Creşterea investiţiilor la nivel mondial de asemenea are un impact asupra industriei IT. Într-un context geopolitic România devine o piaţă cu un potenţial mare pentru a produce tranzitul către economia digitală“, a spus Teodor Blidăruş, preşedintele ANIS şi fondatorul companiei Softelligence, furnizorul local de soluţii de business, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În opinia sa, România are potenţial de a deveni un hub al tehnologiei, având în vedere că România şi Polonia sunt ţările cu un număr mare de specialişti în domeniul IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO