Business Hi-Tech

ZF Mobilio: Piaţa de aplicaţii mobile începe să prindă contur

ZF Mobilio: Piaţa de aplicaţii mobile începe să prindă contur

Autor: Claudiu Ilioiu, Adrian Dumitrache

26.04.2012, 00:04 187

Cu peste 2,5 milioane de smartphone-uri deja pe piaţă şi alte peste un milion de telefoane inteligente care urmează să fie vândute în acest an, în România începe să se contureze o piaţă a aplicaţiilor mobile, au spus participanţii la ZF Mobilio - Apps & Business Forum, un eveniment organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone, Nokia, Samsung şi Penta Group.

"Utilizatorii de smartphone-uri din România au plătit în medie pentru 12% din aplicaţiile pe care le deţin pe telefon. 58% au plătit deja pentru o aplicaţie, iar 17% nu ar plăti niciodată pentru o aplicaţie", a spus Simona Dan, directorul Business Development al GfK România. Utilizatorii români de telefoane inteligente au în medie 11 aplicaţii instalate şi folosesc zilnic patru. Anual, românii descarcă pe smartphone câteva milioane de aplicaţii, iar valoarea softurilor plătite pentru tabletă şi telefon este de aproximativ un milion de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO