Business Hi-Tech

ZF şi Huawei lansează proiectul Women in Tech

ZF şi Huawei lansează proiectul Women in Tech
23.03.2022, 13:25 165

Chiar dacă femeile reprezintă aproape jumătate din numărul persoanelor angajate în Uniunea Europeană (46%), ele sunt în continuare subreprezentate în rândul liderilor, cu o proporţie de 1 din 3 manageri la nivelul UE fiind femei, potrivit datelor Eurostat. De asemenea, se păstrează în continuare o diferenţă şi la nivelul plăţii: salariile/oră femeilor sunt cu 14,1% în medie mai mici faţă de cele ale bărbaţilor, la nivelul UE.

Dincolo de statisticile publicate la nivelul UE, observăm că femeile duc o muncă de pionierat în industrii precum agricultura, ştiinţa, finanţele sau tehnologia. Chiar dacă egalitatea în aceste domenii nu poate fi creată peste noapte, generaţiile actuale construiesc calea pentru noile generaţii din business şi remodelează felul în care se fac afacerile.

În acest context, Ziarul Financiar lansează Women in Tech, proiectul susţinut de Huawei prin care venim în faţa dumneavoastră cu exemplele de succes ale femeilor din domeniul tehnologiei. Ne propunem să vedem dacă discuţia despre egalitatea de gen este în continuare de actualitate în România, care sunt provocările pieţei muncii pentru femeile care accesează acest domeniu şi cum pot fi acestea depăşite, cât de accesibile sunt rolurile de leadership pentru femeile care îşi construiesc cariere în tech.

Urmăriţi prima ediţie a emisiunii, unde le avem ca invitate pe Elena Ovreiu, lector la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi pe Gina Paraschiv, Network Consulting & System Integration HR Business Partner la Huawei, joi, 24 martie, de la ora 13:00.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO