• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Business Hi-Tech

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Răzvan Pîrvu, Ericsson Telecommunications România

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Răzvan Pîrvu, Ericsson Telecommunications România

Răzvan Pîrvu

Autor: Adrian Seceleanu

20.08.2015, 00:03 680

Răzvan Pîrvu (44 de ani) ocupă, de un an şi jumătate, funcţia de Head of Strategy&Sales Support, Global Services Center România în cadrul subsidiarei locale a producătorului suedez de echipamente de telecomunicaţii Ericsson. Cu o experienţă de peste 15 ani în cadrul Ericcson, el şi-a început activitatea în cadrul companiei în funcţia de manager de marketing şi de vânzări. În total, el a schimbat zece roluri în cadrul Ericsson, ultimele trei poziţii înainte de cea actuală fiind:  Key Account Manager, Media&Transport, Region North Balkans, Head of Marketing & Strategy, South Eastern Europe şi Head of Strategy & Sales Support - Global Services Center România. Pîrvu şi-a început cariera ca executive director la compania de publicitate Free Mind Advertising, funcţie pe care a ocupat-o timp de aproape patru ani, după care a fost, timp de un an şi patru luni, director de business development în cadrul studiourilor MediaPro.

Absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, Pîrvu a urmat şi cursurile programului de MBA Româno-Canadian.

Ericsson furnizează echipamente de telecom pentru mai multe industrii, iar pe plan local compania suedeză lucrează cu toţi operatorii de telefonie mobilă, furnizându-le acestora diferite soluţii. Anul trecut, Ericsson Telecommunications România a avut o cifră de afaceri de 568,9 milioane de lei (nivel aproape similar cu cel înregistrat în anul anterior), un profit net de 7,5 milioane de lei (de trei ori mai scăzut decât în 2013) şi un număr mediu de circa 2.300 de salariaţi (cu 570 mai mulţi decât în anul anterior), potrivit datelor publicate de companie în bilanţul raportat către Ministerul de Finanţe. Adelina Mihai

Compania are în România şi un centru de servicii globale, un centru de servicii de externalizare pentru telecom şi IT şi un centru de achiziţii globale.. 

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: