Business Hi-Tech

Zitec, furnizor de servicii IT şi marketing digital, afaceri în creştere cu 42% în 2022, la peste 25 de milioane de euro

Alexandru Lăpuşan, CEO şi Co-Fondator Zitec

Alexandru Lăpuşan, CEO şi Co-Fondator Zitec

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.01.2023, 11:16 177

Zitec, furnizor de servicii de IT şi marketing digital, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală, a închis anul 2022 cu afaceri de peste 25 de milioane de euro, înregistrând o creştere de 42% faţă de anul precedent, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Cererea mare pentru serviciile de dezvoltare software Zitec a făcut ca aceasta să fie cea mai dinamică direcţie de business Zitec în 2022. Creşteri semnificative au înregistrat diviziile de Mobile & Distributed Ledger Development, Continuous Improvement Services, DevOps, eCommerce, Microsoft Azure şi Security, au spus reprezentanţii Zitec.

„Evoluţia remarcabilă din 2022 s-a datorat extinderii portofoliului de clienţi, creşterii volumului proiectelor curente, precum şi consolidării competenţelor tehnice şi, implicit, a echipei. Ne-am axat pe dezvoltarea liniilor de business, precum şi pe crearea altora noi, care să ne permită livrarea de soluţii complete de transformare digitală, de la marketing digital, până la proiecte de analiză de date, indispensabile în procesul de digitalizare al business-urilor clienţilor noştri", a spus Alexandru Lăpuşan, CEO şi Co-Fondator Zitec.

Pe parcursul anului 2022, Zitec a înregistrat o rată de retenţie a clienţilor de 82%, peste media industriei IT & Software (77%, conform Exploding Topics) precum şi o rată de loializare a specialiştilor din echipă de 85%. Portofoliul Zitec numără în prezent 240 companii din peste 30 de ţări. De asemenea, echipa de profesionişti Zitec a crescut şi ea cu circa 30%, de la 262 de colegi la final de 2021 la 339 la final de 2022.

În 2023, echipa Zitec mizează pe o tendinţă de creştere organică similară cu 2022, dar suplimentar explorează şi potenţiale achiziţii de companii de IT. Zitec va continua dezvoltarea parteneriatelor strategice cu Google, Microsoft, Adobe (Magento) şi VTEX, dar şi creşterea impactului în proiectele clienţilor existenţi.

Pentru 2023, compania estimează o creştere organică de cel puţin 20% a echipei şi îşi propune să atragă în continuare specialişti din toată ţara.

„Echipa din prezent reuneşte colegi atât din Bucureşti şi Braşov - oraşe unde există birouri fizice - cât şi din Cluj, Timişoara sau Iaşi, oraşe unde compania pune la dispoziţie spaţii de coworking în parteneriat cu Pluria.”

În prezent, Zitec caută peste 30 de noi colegi, poziţiile deschise vizând atât roluri tehnice, cum ar fi Software Developers (PHP, Magento, .NET), QA Engineers, Product Owner, Business Analyst, Agile Project Managers, Scrum Masters, cât şi non-tehnice: Content Marketing Specialist, SEO Specialist, Business Developer sau Digital Campaign Specialist.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO