Business Hi-Tech

Zuckerberg îşi vede visul cum se destramă: Vodafone părăseşte proiectul monedei digitale Libra al Facebook

Zuckerberg îşi vede visul cum se destramă: Vodafone...

Autor: Dorin Oancea

22.01.2020, 09:46 342

Vodafone a devenit ultima companie care a părăsit proiectul de monedei digitale Libra al Facebook, anunţă BBC.

Libra Association s-a confruntat în ultima perioadă cu un exod al participanţilor, inclusiv Paypal şi Mastercard, după ce tot mai multe voci s-au pronunţat pentru reglementarea strictă a domeniului monedelor digitale.

Facebook a anunţat în iunie anul trecut că va lansa moneda digitală în parteneriat cu alţi membri ai asociaţiei, dar proiectul s-a confruntat rapid cu scepticismul autorităţilor de reglementare din întreaga lume.

În luna octombrie, unele dintre cele mai mari economii ale lumii au avertizat că monedele digitale precum Libra reprezintă un risc pentru sistemul financiar global.

"Vodafone Group a decis să se retragă din Libra Association", a spus un purtător de cuvânt al Vodafone. "Am spus de la bun început că dorinţa Vodafone este de a contribui cu adevărat la extinderea incluziunii financiare."

"Rămânem pe deplin angajaţi cu acest obiectiv şi simţim că putem contribui la maxim, concentrându-ne eforturile pe platforma de plăţi mobile M-Pesa".

Companiile Mastercard şi Visa au ieşit din proiectul Libra în octombrie, invocând incertitudinile legate de reglememtare.

Paypal şi eBay s-au retras, de asemenea, din schema, care mai este susţinută de companiile Uber şi Lyft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO