Business Hi-Tech

Zuckerberg: Nu e o soluţie să separăm Facebook de Instagram şi WhatsApp

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Autor: Ioana Nita

13.05.2019, 00:00 151

Separarea reţelelor de socializare Facebook şi Instagram şi a aplicaţiei de mesagerie WhatsApp în cadrul unor entităţi separate nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemelor pe care le are gigantul american în ceea ce priveşte securitatea, intimitatea şi distribuirea de informaţii false în cadrul celor trei platforme, a declarat Mark Zuckerberg, CEO şi cofondator al Facebook, scrie portalul Techcrunch.com. El a răspuns astfel cererii făcute de Chris Hughes, cofondator al Facebook, de a sparge compania în condiţia în care aceasta a devenit un „monopol” iar Zuckerberg a ajuns să aibă o putere prea mare. „Când am citit ce a scris (Chris Hughes - n. red.), prima mea reacţie a fost că propunerea lui nu ne va ajuta cu nimic pentru rezolvarea acelor probleme. Deci cred că dacă îţi pasă de democraţie şi alegere, atunci vrei ca o companie cum suntem noi să aibă capacitatea de a investi miliarde de dolari pe an ca să poată construi soluţii avansate împotriva «interferenţelor politice»”, a spus Zuckerberg în timpul unei vizite la Paris în cadrul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Emmanuel Macron. 

Familia de aplicaţii Facebook ar economisi teoretic mai puţin la scară largă dacă ar investi în tehnologii pentru menţinerea securităţii datelor precum inteligenţa artificială pentru a identifica roboţi (“bots”) care distribuie conţinut prin care să influenţeze votul alegătorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO