Business Internaţional

10 joburi perfecte pentru persoanele care nu vor să fie stresate la locul de muncă, dar care îşi doresc să câştige bine

10 joburi perfecte pentru persoanele care nu vor să fie...

Autor: Alexandra Marcu

13.09.2015, 12:23 6928

Stresul la locul de muncă poate avea efecte negative la nivelul corpului şi al minţii, aşa că Business Insider a alcătuit un top al celor mai bune joburi pentru persoanele care vor să fie liniştite la serviciu.

Consultantul american Laurence Shatkin a comparat media salarială şi nivelul de stres din 767 de joburi, iar gradul de toleranţa al stresului a fost punctat pe o scară de la 0 la 100, unde 0 reprezintă cel mai scăzut nivel.

1. Matematicieni

Matematicienii au un scor de 57.2 pe scara care măsoară nivelul de stres la care sunt expuşi, iar salariul unui matematician este de 105.000 de dolari pe an în SUA. Aceştia conduc cercetări în aplicarea tehnicilor matematice în ştiinţă, management sau alte domenii.

Matematicienii care vor să lucreze în companii private trebuie să aibă şi o diplomă de doctorat.

2. Economişti

Economiştii au un nivel de stres cu un procent şi jumătate mai mare decât matematicienii, dar câştigă anual aceeaşi sumă de bani. Ei studiază producerea şi distribuţia de resurse, bunuri şi servicii.

3. Statisticieni

Persoanele care lucrează în biroul de statistică al unei firme se ocupă cu analizarea şi colectarea datelor pentru a uşura rezolvarea unor probleme din afaceri, inginerie, ştiinţă sau din alte domenii, iar nivelul de stress la care este expusă o asemenea persoană este de 59. Salariul mediu este de 84.000 de dolari anual în SUA.

4. Ingineri agricoli

Inginerii agricoli aplică cunoştinţele pe care le au în domeniul tehnologic în probleme din agricultură, iar nivelul de stress la care sunt supuşi este de 60.8 pe scara realizată de Shatkin. Un inginer agricol are salariul mediu anual de 75 de mii de dolari în SUA.

5. Analişti

Analiştii ajută organizaţiile să identifice şi să investigheze probleme complexe atunci când există şi folosesc metode matematice şi analitice ca să le ofere soluţii. Nivelul de stres la care sunt supuşii analiştii este de 63 din 100 şi câştigă 83 de mii de dolari anual în Statele Unite.


6. Manager

Managerii din sistemul informatic câştigă 136.280 de dolari anual în Statele Unite ale Americii şi se află la nivelul 64.2 pe scara lui Shatkin care măsoară stresul.

7. Inginer software

Dezvoltatorii de aplicaţii software câştigă anual 100.000 de dolari în SUA. Ei concet, realizează şi modifică diferite aplicaţii software, iar nivelul de stress la care sunt supuşi este de 65.

8. Medic stomatolog

Un medic stomatolog are un salariu de aproxiamtiv 200.000 de dolari anual în SUA, iar nivelul de stress la care este expus este 67. Stomatologii examinează şi tratează diverse afecţiuni dentare. Pentru acest job, o persoană trebuie să termine Facultatea de Medicină Dentară şi să facă practică îm domeniu.

9. Inginer Harware

Inginerii pentru componente hardware au un nivel de stres care se ridică la 67 de puncte pe axa care măsoară nivelul de stress şi câştigă 110.000 de dolari anual în Statele Unite. Ei cercetează, realizează şi dezvoltă diverse componente pentru echipamente pentru uz comercial, industrial, militar sau ştiinţific.

10. Director Artistic

Directorii artistic au un nivel de stres foarte ridicat, astfel ei se situează la nivelul 69 şi câştigă în jur de 100.000 de dolari anual în SUA. Ei sunt responsabili pentru imaginile vizuale create în incinte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO