Business Internaţional

10 seriale pe care fanii Game of Thrones le pot urmări până la lansarea sezonului 5

10 seriale pe care fanii Game of Thrones le pot urmări...

Autor: Alexandru Nanu

22.06.2014, 20:02 34579

Fanii serialului Game of Thrones, una dintre cele mai populare producţii difuzate în ultimii ani, mai au de aşteptat câteva luni până la apariţia sezonului cinci, care va debuta în SUA în luna aprilie a anului următor. Publicaţia britanică The Telegraph a realizat o listă cu 10 seriale pe care fanii Game of Thrones ar putea să le urmărească până la apariţia sezonului cinci..
 

Spartacus

Spartacus prezintă povestea revoltei gladiatorilor sclavi împotriva romanilor prin intermediul luptelor din arenele romane. 

Black Sails

Acţiunea din serialul Black Sails este plasată în lumea pirateriei din secolul al 18-lea şi se apropie foarte mult de subiectul prezentat în Game of Thrones.

Rome

Acţiunea serialului se desfăşoară în Roma şi prezintă luptele pentru putere care au avut loc în oraşul de gladiatori, de la războiul civil al lui Iulius Cezar în 49 î.Hr. până  la lupta pentru putere dintre Octavian şi Marc Antoniu.

The Devil’s Who

The Devil’s Who prezintă imaginile din timpul Războiului Civil american mai mult ca pe o fantezie decât ca pe o relatare istorică. În serial există o luptă strânsă între membrii familiei regale ce urmeză să acceadă la tron.

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy este un serial de televiziune american creat de Kurt Sutter, despre viaţa unui club de motociclişti haiduci care trăiesc într-un frumos oraş fictiv în Central Valley din California. Personajul principal este Jackson "Jax" Teller (actorul Charlie Hunnam), prezentat în primă fază în calitate de vice-preşedinte, apoi ca preşedinte al clubului de motociclişti.

The Vikings

Spre deosebire de unele dintre serialele menţionate mai sus, The Vikings  este axat pe sexualitate şi violenţă. Punctele forte ale acestui serial sunt imaginile Evului Mediu realizate de History Channel.

The Accursed Kings (Les Rois Maudits)

The Accursed Kings îi are în distribuţie pe Gerard Depardieu, Jeanne Moreau şi Philippe Torreton. Crimele, intrigile şi scandalurile din timpul celei mai turbulente perioade din istoria Franţei sunt prezentate în detaliu.

The Borgias

Serialul The Borgias este o dramă istorică de ficţiune de la începutul secolului al 16 lea bazată pe viaţa reală a familiei Borgia, o dinastie italiană de origine spaniolă, şi drumul ei spre putere. Serialul ilustrează crime medievale, cardinali corupţi şi un Papă deosebit de influent (Jeremy Irons).

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica prezintă  povestea unei civilizaţii umane care trăieşte într-o parte îndepărtată a galaxiei noastre şi poartă numele de Doisprezece Colonii. Doisprezece Colonii a fost implicată într-un război de lungă durată cu roboţii cunoscuţi sub numele de Cyloni, al căror scop este exterminarea rasei umane.

House of Cards

House of Cards este o dramă politică americana care se bazează pe romanul cu acelaşi nume a lui Michael Dobbs. House of Cards suprinde povestea lui Frank Underwood, liderului democrat al Camerei Reprezentanţilor din Congres care, după ce noul preşedinte îi refuză numirea în postul de secretar de stat, decide să se răzbune pe cei care l-au trădat. Acţiunea se petrece în Washington D.C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO